• Головна
  • Найбільша світова загроза за 80 років: у Пентагоні попередили про можливе розширення війни
13:00, 27 березня

Найбільша світова загроза за 80 років: у Пентагоні попередили про можливе розширення війни

Найбільша світова загроза за 80 років: у Пентагоні попередили про можливе розширення війни

Нова коаліція росії, Ірану та Північної Кореї збирається розширитися до світової війни. У пентагоні серйозно занепокоєні цим.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на заяву адмірала ВМС Джона Аквіліно представникам Комітету Палати представників у справах збройних сил.

21 березня під час слухань, присвячених розгляду військової позиції США в Індійсько-Тихоокеанському регіоні, адмірал попередив, що нова коаліція росії, Ірану та Північної Кореї має намір розширитися до світової війни.

"Я описав ситуацію з безпекою як найістотнішу за мої 40 років у військовій формі, яка зачіпає співпрацю КНДР з росією... Співпраця двох авторитарних країн змінює наше бачення безпеки. Я занепокоєний цим, і це стає більш суттєвим через підтримку КНДР росії балістичними ракетами та іншими засобами ураження. Я вважаю, що це направлено проти Альянсу, США та партнерів... Ми вже майже повернулися до осі зла, якщо включити Іран в цей список", - зазначив він.

Аквіліно наголосив, що світ ще не зіштовхувався з подібною загрозою з часів Другої світової війни.

Високопосадовці оборонного відомства США заявили законодавцям, що надсилання Україні необхідних боєприпасів та іншої військової підтримки допомагає стримати Китай від використання його зростаючої військової могутності в Тихому океані, в тому числі проти Тайваню.

Елі Ретнер, помічник міністра оборони з питань безпеки Індійсько-Тихоокеанського регіону, закликав законодавців Палати представників розглянути та прийняти додатковий законопроект про безпеку на суму 95 мільярдів доларів, який зокрема передбачає фінансування на час війни для України.

"Я вважаю, що дуже важливо підкреслити..., як підтримка України допоможе посилити стримування в Індійсько-Тихоокеанському регіоні", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...