• Головна
  • Вночі "шахеди" пошкодили енергетичні об'єкти України: в одній з областей застосовано екстрені відключення світла
10:00, 25 березня

Вночі "шахеди" пошкодили енергетичні об'єкти України: в одній з областей застосовано екстрені відключення світла

Вночі "шахеди" пошкодили енергетичні об'єкти України: в одній з областей застосовано екстрені відключення світла

Сьогодні вночі захисники неба збили 8 із 9 ударних БпЛА типу «Shahed». Їх противник запустив із мису Чауда (Крим). "шахеди" було знищено у межах Миколаївської та Одеської областей. Вони пошкодили об’єкти енергетики.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та Сили оборони півдня України.

Перед атакою дронами з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, російські терористи випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П. Ракета втратила бойову спроможність в повітрі. Інформації про руйнування та постраждалих не надходила. Далі ворог атакував кількома хвилями дронів типу "Shahed-131/136" з акваторії Чорного моря.

По 4 ударних БпЛА було збито на Одещині та Миколаївщині. Однак уникнути влучань не вдалось.

В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці. Люди не постраждали. Ворожі дрони традиційно баражували серед житлових кварталів населених пунктів. Внаслідок падіння збитого "шахеду" в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС. Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків. За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці.

На Одещині уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об’єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Люди не постраждали. Відновлювальні та ремонтні роботи тривають.

Наслідки для енергосистеми

​​Вночі російські БПЛА атакували дві підстанції в південному регіоні. Через пошкодження обладнання по Одесі та Одеській області енергетики вимушені збільшити періоди обмеження споживання. 

"Це необхідно для захисту вцілілого обладнання від перевантаження, яке може викликати додаткові технологічні пошкодження", - пояснили в Укренерго.

Через нічну атаку без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси. Завдяки злагодженій роботі енергетиків за декілька годин вдалося відновити електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури.

Однак ситуація залишається складною — високовольтні об'єкти не можуть передати всю необхідну місту потужність. ДТЕК Одеські електромережі вимушений застосовувати екстрені відключення в Одесі та Одеському районі області. Тобто, графіки не діють.

Щоб зменшити навантаження на мережу сьогодні весь міський електротранспорт працювати не буде, також обмежено електроспоживання промисловості.

"Закликаємо підприємців обмежити використання освітлення фасадів та вивісок, а побутових клієнтів — користуватися енергоємними приладами по черзі, особливо в ранкові та вечірні пікові години навантаження", - розповіли в ДТЕК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...