• Головна
  • Оплата комуналки та безкоштовний проїзд: на які пільги мають право пенсіонери в Україні
15:30, 24 березня

Оплата комуналки та безкоштовний проїзд: на які пільги мають право пенсіонери в Україні

Оплата комуналки та безкоштовний проїзд: на які пільги мають право пенсіонери в Україні

В Україні для забезпечення соціального захисту та зменшення фінансового навантаження на пенсіонерів держава зобов'язалася покривати певні послуги для цієї категорії людей, які отримують мінімальні виплати.

Редакція сайту 056 розкаже на які саме пільги можуть розраховувати пенсіонери в Україні.

Зазначимо, що мінімальний розмір виплат для пенсіонерів у 2024 році становить 2 361 гривню. Раніше цей показник був на рівні майже 2 100 гривень. Такі низькі виплати держава намагається скомпенсувати різноманітними пільгами.

Це зроблено для того, щоб не тільки зменшити фінансове навантаження на літніх людей, але й забезпечити їхній соціальний захист.

Важливо, що отримати пільги можна лише за наявності відповідного пенсійного посвідчення.

Серед послуг, на які пенсіонери можуть отримувати пільги, є:

Право на субсидію

Щоб отримати пільги на сплату житлово-комунальних послуг, пенсіонерам варто звернутися до соціальних служб та надати відповідну заяву та декларацію про доходи.

Пільга 100% на оплату комунальних послуг

Повна знижка на оплату ЖКП, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу надається пенсіонерам, які проживають у сільській місцевості та раніше працювали за певними спеціальностями: педагогічні працівники, медичні та фармацевтичні працівники, спеціалісти із захисту рослин, працівники музеїв, бібліотек, працівники державних та комунальних закладів культури, закладів освіти сфери культури.

Право на безоплатний проїзд

Це право надається за наявності відповідного пенсійного посвідчення на весь громадський наземний транспорт. Виняток – таксі. Крім того, пенсіонери можуть безоплатно користуватися залізничним транспортом приміського сполучення, незалежно від місця проживання.

Право на юридичну допомогу

Пенсіонерам надається пільга на отримання юридичної допомоги. Вона покриває послугу як цілком, так і частково. Також пенсіонерам забезпечується захист, представництво їхніх інтересів у судах, державних органах, органах місцевого самоврядування, а також складення процесуальних документів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...