• Головна
  • Заборона продажу першоцвітів у Дніпрі: чи виявили порушників під час рейду
15:30, 15 березня

Заборона продажу першоцвітів у Дніпрі: чи виявили порушників під час рейду

Заборона продажу першоцвітів у Дніпрі: чи виявили порушників під час рейду

Збирати, продавати або купувати першоцвіти, занесені до Червоної книги, — заборонено законодавством. Торгівля такими квітами є порушенням законів про охорону навколишнього середовища. Тому сьогодні у Дніпрі представники департаменту екологічної політики та КП «Дніпровські активи» провели рейд.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Було проінспектовано одразу два місця вуличної торгівлі: вул. Незалежності та просп. О. Поля.

«Тут часто продавали ці червонокнижні рослини. Але цього весняного сезону — приємно здивовані: дніпряни послухаються до наших нагадувань про заборону продажів першоцвітів. Ніхто не продавав їх», — розповів начальник управління охорони навколишнього середовища — заступник директора департаменту екологічної політики ДМР Ярослав Крисько.

Одна вирвана квітка проліска — це вкрадене життя у 45 паростків, які вона могла би дати у майбутньому.

«Першоцвіти належать до рідкісних і зникомих видів рослин, більшість із яких — проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо — занесені до Червоної книги України. Збирання та викопування цибулин цих рослин дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння», — нагадав Крисько.

За торгівлю цими квітами передбачений штраф: від 510 до 1 700 грн — за незаконне придбання, збут і розповсюдження об'єктів рослинного світу, від 1 700 грн до 3 655 грн — за рослини, занесені до Червоної книги України й зібрані на заповідних територіях. До того ж йде конфіскація (згідно із ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

«Зі свого боку, ми не видаємо дозволи на продаж таких квітів у Дніпрі. Якщо наші співробітники виявляють незаконний продаж, ми виписуємо протокол. За рішенням комісії при виконкомі міськради уже складається сума штрафу. Отже, вкотре закликаємо громадян не купувати первоцвіти та негайно сповіщати про факти нелегальної торгівлі правоохоронні органи та органи місцевого самоврядування, зокрема КП «Дніпровські активи», за номером: +38 067 418 27 07 чи телефонувати на Єдину гарячу лінію Дніпра: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12 (дзвінки — безкоштовні, - ред.)», — підсумувала Наталія Пивоварова, головна спеціалістка юридичного відділу КП «Дніпровські активи» Дніпровської міської ради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...