• Головна
  • Звідси перші добровольці вирушали на фронт: у Дніпрі вшанували Героїв
13:30, 14 березня

Звідси перші добровольці вирушали на фронт: у Дніпрі вшанували Героїв

Звідси перші добровольці вирушали на фронт: у Дніпрі вшанували Героїв

14 березня відзначають День українського добровольця. У Дніпрі на місці, звідки у 2014 році на захист рушили перші батальйони – пам'ятний знак. Біля нього сьогодні вшанували пам'ять Героїв та подякували тим, хто сьогодні в строю.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Ще з 2014 року тисячі українських людей за покликом серця стали на захист своєї країни. В нашій області було створено 5 добровольчих батальйонів: батальйон «Дніпро-1», «Кривбас» та інші.

Саме Дніпропетровщина стала форпостом нашої держави у цій війні. Наші добровольці одними з перших пішли захищати рідну Україну. Вони воюють на передовій у складі ЗСУ, Нацгвардії, ТрО, допомагають волонтерами, рятують життя.

"Добровольці - це потужний фундамент нашої незалежності, незламності та гідного майбутнього. Це мільйони людей, які своєю силою зупинили ворога та вразили весь світ. Схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто поліг за Україну. Їхній героїзм та пожертва ніколи не будуть забуті", - зауважив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Біля пам'ятного знака, звідки 10 років тому рушили перші добровольчі батальйони, сьогодні була хвилина мовчання. Обласна влада, поліція, військові та місцеві жителі згадали самовідданих тих, які вже не поруч. Під Гімн України поклали квіти. В знак пошани небесного війська.

"Шлях воїна. Вони обрали його, бо покликало хоробре серце. Бо хіба могли інакше? Добровольці! Люди мирних професій, які в момент змінили своє життя. Відклали на потім все звичне. Стали "бронею". Для своїх родин, всієї країни. Одними з перших. Тож їм завдячуємо можливістю залишатися вдома. Під українським прапором. Гордий, що наша земля багата такими Героями! Хто був і залишається у строю", - сказав очільник Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...