• Головна
  • Війська рф вгатили по Україні ракетами та безпілотниками: де лунали вибухи та працювала ППО
11:30, 10 березня

Війська рф вгатили по Україні ракетами та безпілотниками: де лунали вибухи та працювала ППО

Війська рф вгатили по Україні ракетами та безпілотниками: де лунали вибухи та працювала ППО

Війська рф знову влаштували атаку по Україні. Силами ППО було знищено 35 ворожих безпілотників. 

Редакція сайту 056 розкаже про наслідки ворожої атаки.

У Повітряних силах України повідомили, що вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 39 БПЛА типу "Shahed". Ворог вдарив чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині і Донеччині та 39 ударними БпЛА типу "Shahed" (райони пусків безпілотників – мис Чауда, Крим, Приморсько-Ахтарськ – рф).

"Силами та засобами протиповітряної оборони України 35 ударних БПЛА було знищено", - йдеться у повідомленні.

ППО працювала у межах Одеської, Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.

Хмельничина

Сьогодні, 10 березня, на Хмельниччині під час повітряної тривоги було чути звуки вибухів. Ймовірно, працювала ППО.

Першу повітряну тривогу на Хмельниччині оголошували о 01:17 і тривала вона до 02:50.

Друга повітряна тривога тривала до 5:00 ранку. Саме у цей проміжок часу жителі Хмельниччини чули вибухи.

Повітряні сили ЗСУ у своєму Telegram-каналі повідомляли про атаку ворожих безпілотників на Україну.

Одеса

В Одесі ввечері, 9 березня, пролунала серія вибухів під час повітряної тривоги. Внаслідок влучання одного з дронів на промисловому об'єкті пошкоджено будівлю та зайнялася пожежа.

Рятувальники оперативно ліквідували загоряння. 

Загиблих та постраждалих осіб немає.

Донеччина

Окупаційна армія росії у ніч проти 10 березня вдарила трьома ракетами по Мирнограду на Донеччині. Внаслідок атаки було поранено десятеро людей, трьох з них – госпіталізували.   

Виконувач обов'язків Мирноградської МВА Юрій Третяк розповів: "Три ракетних влучання. Три воронки в одному місці в радіусі 20 метрів. Сильно пошкоджені десять житлових багатоповерхових будинків. Один під'їзд дев'ятиповерхівки має пошкодження такі, що для житла непридатний, потребує капітального відновлення".

За його інформацією, через ракетний удар була відключена котельня. Без опалення залишились понад 2 тисячі абонентів. Наразі ремонтні бригади вже частково відновили подавання тепла.

Також пошкоджень зазнала теплотраса та колектор. Фахівці встановлюють ступінь пошкоджень та необхідні ремонтні роботи.

Київщина

Неспокійно було і в Київській області.

"Вночі ворог атакував область дронами. Тривога оголошувалася двічі та тривала понад три години. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалі відсутні. В одному з населених пунктів у приватному будинку вибуховою хвилею пошкоджені вікна на другому поверсі. Оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога", - написав очільник ОВА Руслан Кравченко.

Дніпропетровщина

Окупаційні війська в ніч проти 10 березня завдали ракетного удару по Дніпропетровській області та обстріляли її райони з артилерії. Пізно ввечері наші оборонці неба знищили два ворожі безпілотники. Їх збили у Криворізькому та Нікопольському районах. 

"Стався в області й ракетний удар. Агресор поцілив по підприємству у Новомосковському районі. Постраждав 58-річний чоловік. Йому надали необхідну медичну допомогу, лікуватиметься вдома. Через "прильот" виникла пожежа. Вогонь рятувальники вже приборкали", - написав очільник ОВА Сергій Лисак.

По Нікопольщині російські війська тричі вгатили з важкої артилерії. Скерували й дрон-камікадзе. Гучно було у районному центрі і Марганецькій громаді. Там минулося без загиблих та поранених. 

Однак пошкоджений інфраструктурний обʼєкт. Сталося загоряння, полумʼя оперативно загасили.

Вінничина

Вночі російські окупанти атакували Вінницьку область. Загиблих та постраждалих немає.

"Цієї ночі на Вінниччині внаслідок роботи ППО уламки пошкодили об'єкт інфраструктури, в результаті чого виникла пожежа. Станом на 06:30 пожежу ліквідовано. Постраждалих немає", - написав очільник ОВА Сергій Борзов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...