• Головна
  • За скільки сьогодні можна купити однокімнатну квартиру
Новини компаній
15:25, 1 лютого

За скільки сьогодні можна купити однокімнатну квартиру

Новини компаній

Ринок житлової нерухомості, незважаючи на безперервні військові дії в Україні потроху оживає – у 2023 році зареєстровано 172,6 тисячі угод купівлі/продажу житлової нерухомості (53% від довоєнного 2021 року, коли було реалізовано 325,1 тисячі квартир та приватних будинків, проте це в 1,7 раза більше порівняно з 2022 роком, коли було продано лише 100,7 тисячі квартир). Ціни на житлову нерухомість значно зросли на заході країни, куди прямували вимушені переселенці у пошуках спокійних умов проживання, при цьому купити квартиру Дніпро можна за тією ж приблизно вартістю, що й у довоєнному 2021 році – об'єктивних умов для падіння цін на житлову нерухомість експерти житлового ринку у сьогоднішніх реаліях не вбачають.

Цінові диспозиції на ринку житлової нерухомості за підсумками 2023 року

За підсумками 2023 року більшість експертів ринку житлової нерухомості відзначають зростання цін на квартири у західних регіонах країни (у Львові, Ужгороді та Івано-Франківську) та деяке зменшення цін на нерухомість у столиці (в основному через зменшення спекулятивного попиту – квартири у Києві купують переважно для особистого проживання, а кількість таких угод складає до 80% усіх договорів купівлі/продажу).

Цінові диспозиції на ринку нерухомості наочно ілюструють усереднені ціни на однокімнатні квартири, що спостерігаються у різних регіонах країни за результатами минулого 2023 року. Так, середня ціна однокімнатної квартири:

  • збільшилася в Івано-Франківську – на 18% (це найвищий показник у регіонах, тоді як у Львові зростання цін становило лише 12%);
  • на первинному ринку житла Львова на кінець року становила $58,5 тисяч, що на $6,4 тисяч більше у порівнянні з позаминулим, 2022 роком;
  • в Ужгороді становила близько $51,6 тисяч (це місто – одне з небагатьох, де сьогодні не діють часові обмеження комендантської години).

Столичні ціни на однокімнатні квартири

Усереднені ціни на однокімнатні квартири в Києві, незважаючи на деяке зменшення вартості (падіння цін експерти оцінюють у середньому в $2000), все одно залишаються найвищими – на рівні $62 тисяч, тоді як у тому ж Івано-Франківську сьогодні можна купити однокімнатну квартиру за $24500 та за $35000.

Крім того, у столиці спостерігається значне «розкидання» на однокімнатні квартири по районах столиці, на Печерську вартість «однушки» може становити і $90000, тоді як на Оболоні можна купити однокімнатну квартиру за $45000.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#купити квартиру Дніпро #Дніпро #нерухомість #житло
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...