• Головна
  • У рф вибухнув залізничний міст та зламались сервери міноборони: ГУР підтвердило спецоперації
10:00, 4 березня

У рф вибухнув залізничний міст та зламались сервери міноборони: ГУР підтвердило спецоперації

У рф вибухнув залізничний міст та зламались сервери міноборони: ГУР підтвердило спецоперації

Сьогодні наші кіберфахівці зламали сервери міноборони росії. Це дало доступ до софту, шифрів та секретних документів. Також в самарській області підірвано залізничний міст, рух поїздів паралізовано.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В ході спецоперації виведено з ладу залізничний міст через річку Чапаєвка у самарській області на росії. 4 березня 2024 року близько 06:00 міст був пошкоджений шляхом підриву його силових конструкцій.

Залізнична гілка використовувалась державою-агресором для транспортування військових вантажів, зокрема інженерних боєприпасів, вироблених заводом АТ “полімєр” у місті чапаєвск самарської області.

З огляду на характер пошкоджень залізничного моста, його використання тривалий час буде неможливим.

У рф вибухнув залізничний міст та зламались сервери міноборони: ГУР підтвердило спецоперації, фото-1

Також кіберфахівці ГУР МО України реалізували чергову успішну спецоперацію проти держави-агресора росії ― у результаті атаки вдалось отримати доступ до серверів міністерства оборони рф.

Тепер українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало мо рф, а також ― масивом секретної службової документації російського міністерства війни.

Йдеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, які циркулювали між понад 2000 структурних одиниць силового відомства росії.

Одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок.

Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів мо рф, а ще заступників, помічників, спеціалістів ― усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою “бюрократъ”.

У розпорядженні воєнної розвідки України, наприклад, опинилась службова документація заступника міністра оборони рф ― іванова тімура вадімовіча. Цей заступник шойґу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною.

"Робота у кіберпросторі росії, спрямована на перешкоджання й параліч діяльності відповідальних за війну проти українського народу силових органів та посадовців держави-агресора, триває. Далі ― буде", - зазначили в ГУР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...