• Головна
  • Бої на Авдіївському напрямку: які головні завдання поставив Сирський
16:00, 29 лютого

Бої на Авдіївському напрямку: які головні завдання поставив Сирський

Бої на Авдіївському напрямку: які головні завдання поставив Сирський

На Авдіївському та Курахівському напрямках наші бригади ведуть жорсткі бої з переважаючими силами противника. Але метою ЗСУ залишається - вистояти та вибороти наші території.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, який сьогодні відвідав військові частини.

За його словами, ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці, але, вперто продовжує атакувати наші позиції, іноді має успіх на окремих ділянках.

"Головна моя задача - ефективно використати бойові можливості озброєння і військової техніки наших підрозділів для нанесення максимальних втрат противнику та знищення значної частини його артилерії та бронетехніки; утримати займані позиції і відновити положення там, де ми відійшли", - написав Сирський.

Він зазначив, що для посилення оборони на головних напрямках потрібно грамотно розподіляти наші резерви.

"Під час роботи з командирами бригад основну увагу звертаю на те, як організована робота на пунктах управління щодо вогневого ураження противника, на своєчасність та адекватність прийнятих рішень відповідно до обстановки, яка склалася та на підтримання постійної взаємодії між частинами і підрозділами. Пишаюся нашими військовослужбовцями", - зазначив Головнокомандувач.

Як повідомили у Генштабі, російські окупанти продовжують тиснути по всій лінії фронту, найактивніше атакували на Авдіївському та Новопавлівському напрямках; протягом минулої доби загарбники завдали 10 ракетних та 105 авіаційних ударів, здійснили 163 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Британська розвідка зазначає, що територія на захід від Авдіївки залишається основним напрямком наступу рф на сході України. Сили оборони здійснили відхід від Авдіївки 17 лютого 2024 року і з того часу просунулася на близько 6 км від центру міста. За дні оборони у Авдіївці загинуло десь 16 тисяч окупантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...