• Головна
  • Унікальна дата 29 лютого: як цей особливий день впливає на життя людини
10:30, 29 лютого

Унікальна дата 29 лютого: як цей особливий день впливає на життя людини

Унікальна дата 29 лютого: як цей особливий день впливає на життя людини

Дата 29 лютого є унікальною в календарі, оскільки вона випадає лише раз на чотири роки. Цей день має особливе значення не тільки в календарному сенсі, але й у містичному та сакральному.

Редакція сайту 056 розкаже, що треба зробити в цей день та як особлива дата впливає на життя людини. 

Для багатьох людей 29 лютого асоціюється з магічними можливостями та рідкісною нагодою зробити щось особливе або змінити своє життя.

Історія дати

Про існування високосного року людство дізналося в 45 році до нашої ери паралельно з введенням нового календаря, відомого як “юліанський".

29 лютого з'явилося через особливості літочислення. Ця дата утворилась після зчитування доби з нерівним числом і округлиленням їх до 24 годин. Такий розрахунок необхідний, бо швидкість обертання планети, звичайно, не змінилася, а було вирішити, що робити з рештою 4 хвилинами.

І коли протягом року ці 4 хвилини набігали на повноцінну добу, було додано додатковий день. Так і з'явилося 29 лютого.

Що сталося в цей день? 

Саме 29 лютого називали Касіанів день в пам'ять Іоанна Касіяна. 

У народних приповідках і легендах Київщини та Лівобережжя цей святий виглядає похмурим і злим чоловіком. За віруваннями, у Касіянів день не можна відходити до сходу сонця з дому, оскільки якщо Касіян подивиться, то людина може захворіти й навіть померти.

В народі побутували також такі вирази:

  • «Чому ти Касіяном дивишся!»,
  • «Касіян оком накинув — не буде з цього народженого добра!».

Ті, хто народився цього дня, вважаються не дуже щасливими, зважаючи на те, що ці іменинники можуть святкувати день народження 29 лютого лише один раз на чотири роки.

Існує також цікава легенда про Касіяна. Оповідається, ніби той ішов по дорозі з Миколою Угодником та помітили подорожнього, що потребував допомоги. Касіян пройшов повз, адже не хотів забруднитись. Проте Микола Угодник допоміг подорожньому витягти віз з багнюки

Після того, як Касіян та Микола прийшли в рай, Бог запитав, чому один з них брудний. Дізнавшись правду Бог позбавив Касіяна щорічних іменин за його байдужість.

Іменини 29 лютого

Окрім вже згаданого Касіяна, 29 лютого святкую іменини Ілля та Алевтина, а серед католицьких – Освальд.

Астрологиня наголошує, що «люди, народжені в цей день, вважаються обраними, здатними бути пророками, можуть володіти містичними і езотеричними навичками».

Якщо дитина народжується 29 лютого, батьки найчастіше обирають наступний день для того, аби записати її момент народження. Також, за словами Тимощук, 29 лютого є Днем забутого часу.

Що варто зробити в цей день?

Існує традиція, щоб 29 лютого дівчата, котрі ще не уклали шлюб, можуть самі зробити пропозицію своїм обранцям. Вважається, що тоді сім'я вийде щасливою і міцною

Разом з тим краще не виходити з будинку до полудня. Це допоможе уникнути біди. Тому всі плани варто перенести на вечірній час.

Як особлива дата впливає на життя людини

Людей, які народилися 29 лютого, часто називають "леприконами". Все тому, що їхній "справжній" день народження припадає лише раз на чотири роки, як і міфічні істоти з ірландських легенд. Але, незважаючи на таку рідкість, у розумінні звичайних людей вони опиняються в досить непрострому становищі, оскільки їм доводиться обирати між двома датами — 28 лютого чи 1 березня.

Природно, кажуть психологи, людина, яка народилася 29 лютого, має свої особливості. Дехто навіть стверджує, що вони часто мають особливу інтуїцію та мудрість. Можливо, це пов'язано саме з тим, що вони народилися такого рідкісного дня.

Коли святкують свій день народження люди, які народилися 29 лютого?

В деяких країнах світу, наприклад, у Великій Британії, Швеції вони можуть обирати дату, коли будуть святкувати. Дехто навіть святкує одразу двічі — 28 лютого і 1 березня.

В деяких культурах, людей, які народилися 29 лютого, вважають особливо щасливими, їм обіцяють процвітання та талан у житті. Серед наших предків існували свої бачення.

Так, вважалося, що такі люди мають особливу чарівність. Їм часто приписували магічні здібності, наприклад, притягування успіху до будь-якої справи, вміння приймати лише правильні рішення тощо.

Одна з легенд свідчить, що людина, яка народилася 29 лютого, має здатність "підніматися" в небо і "літати" там протягом всього переступного року, долаючи всі можливі перешкоди на своєму шляху. Якщо людині випадає нагода відсвяткувати свій день народження саме 29 лютого, вона може загадати бажання, яке, за народними повір'ями, обов'язково збудеться.

Незалежно від того, чи віримо ми у легенди, чи ні, але люди, день народження яких припадає на 29 лютого, справді особливі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...