• Головна
  • Нічна атака по Україні: скільки цілей збила ППО та яку провокацію здійснили окупанти
09:05, 27 лютого

Нічна атака по Україні: скільки цілей збила ППО та яку провокацію здійснили окупанти

Нічна атака по Україні: скільки цілей збила ППО та яку провокацію здійснили окупанти

У ніч на 27 лютого війська рф здійснили комбінований удар по Україні. Наші Сили ППО знищили 11 з 13 "шахедів" та дві ракети.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Ворог атакував балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області, чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59, однією протирадіолокаційною – Х-31П із ТОТ Херсонської Донецької обл. та 13-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» – райони пусків Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. – рф.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 «шахедів» у межах Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької та Кіровоградської областей.

Загалом обійшлося без наслідків. Проте на Полтавщині рештки ворожого БпЛА пошкодили електролінію в Лубенському районі. Внаслідок цього без світла залишилися 208 побутових та 4 юридичних споживачів. Нині фахівці в посиленому режимі працюють над відновленням електропостачання.

Інформація Сил оборони півдня України

Вже з вечора ворог вдався до чергової дронової атаки. Маневри БпЛА типу "Shahed-131/136" в операційній зоні Сил оборони півдня України тривали дві години. Згодом додалася і тактична авіація, яка з тимчасово окупованої Херсонщини здійснила пуск двох керованих авіаційних ракет Х-59 в напрямку Кіровоградської області. Обидві ракети знищено на Дніпропетровщині. 4 БпЛА типу "Shahed-131/136" підрозділами протиповітряної оборони було знищено на Кіровоградщині.

Маршрут одного з дронів ворог провокативно спрямував за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області. Дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де згодом був знищений силами протиповітряної оборони України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...