• Головна
  • "Негідники, які працювали на ворога": у Дніпрі затримано агентів, які навели "шахед" на багатоповерхівку
14:00, 26 лютого

"Негідники, які працювали на ворога": у Дніпрі затримано агентів, які навели "шахед" на багатоповерхівку

"Негідники, які працювали на ворога": у Дніпрі затримано агентів, які навели "шахед" на багатоповерхівку

У Дніпрі було затримано агентурну мережу з восьми осіб з назвою "Серб", яка працювала на розвідку країни-агресора росію. Вона навела удар по багатоповерхівці на лівому березі міста 23 лютого.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк під час форуму "Україна. Рік 2024" у неділю, 25 лютого.

Від них зловмисники отримували необхідні ворогові дані про ЗСУ та цивільних. Наразі всі підозрювані в роботі на росію затримані. Сьогодні вони вже дають викривальні покази.

За його словами, фігуранти прикидалися волонтерами та "виходили" на військових. Вони збирали велику кількість інформації і передавали ворогові. "Серб" організувала ракетний обстріл Дніпропетровської області. Окрім того, удар "шахедом" по багатоповерхівці 23 лютого – також справа рук агентів.

Агентурні мережі, глава СБУ назвав "справжніми гадюшниками на тілі неньки-України". Зазначивши, що відомство націлене на виявлення груп ворожих агентів та зрадників, а не на поодинокі затримання. Для цього правоохоронці використовують досвід боротьби з організованою злочинністю.

"Це негідники, які працювали на ворога. І сьогодні ми націлені не на окремих держзрадників, а використовуємо складний досвід, набутий нами у боротьбі з організованою злочинністю.

Ця робота триває. Попереду багато сюрпризів і, повірте мені, ворог не пройде повз нас", – наголосив Малюк.

Він розповів про трьох мешканців Чернігівської та Київської областей, які за завданням російської ФСБ готували вогневе ураження ППО "Patriot". Їх затримали перед виконанням цих завдань, коли вони вже монтували ударні БПЛА і навіть пройшли курси операторів дронів.

Служба безпеки України протягом 2023 року виявила 47 агентурних мереж, у рамках яких діяли зрадники та російські агенти. Водночас з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну понад дві тисячі зрадників отримали підозру. Також було виявлено близько 5 тисяч колаборантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...