• Головна
  • Doctor Pepper: чому напій так називається
Новини компаній
09:55, 22 лютого

Doctor Pepper: чому напій так називається

Новини компаній

Доктор Пеппер — популярний безалкогольний напій, який завоював серця мільйонів людей по всьому світу своїм неповторним, різноманітним смаком, що завжди впізнається. Але крім цієї якості, газування привертає увагу і своїм загадковим найменуванням. Чому вона називається Doctor Pepper? Це питання задають багато, і відповідь на нього дуже цікава. 

Doctor Pepper: чому напій так називається, фото-1

Історія створення

Доктор Пеппер був створений у 1885 році фармацевтом Чарльзом Олдертоном у маленькому містечку Техасу. Натхненний ідеєю винайти ліки від слабкості, мігрені, депресії та інших проблем зі здоров'ям, аптекар почав експериментувати з різними інгредієнтами, у тому числі змішуючи фруктові сиропи та спеції. У результаті вийшов незвичайний напій, який відрізнявся від тих, що існували на той час.

Назва з історією

З роками формула напою вдосконалювалася, але назва Dr. Pepper залишалося незмінним. Саме воно несе загадку. Специфіка найменування пов'язана з медициною, оскільки Олдертон вигадав воду саме для лікування. На той час у штаті Вірджинія жив цілком реальний лікар на прізвище Пеппер, і його практика була дуже успішною. Вважається, що саме на честь нього Чарльз назвав свій винахід Doctor Pepper. Але є й інші версії. Їх як мінімум дві:

1. Назва символізує бадьорість, силу та енергію, оскільки «pepper» перекладається з англійської як «перець». Аргумент на користь цієї думки полягає в тому, що напій має чудову тонізуючу властивість.

2. "Pepper" не означає згадану спецію, а має відношення до трав та інших інгредієнтів, що містяться у складі.Щодо слова «doctor», то це натяк на лікувальні якості напою.

Тим не менш, перша версія про те, що напій був названий на честь справжнього Чарльза Пеппера, має більше прихильників. Останні також стверджують, що нібито сам лікар підказав рецепт Олдертону. Але чітких історичних підтверджень цього немає.

Завоювання популярності

Незважаючи на свій медичний «родовід», Doctor Pepper став популярним серед споживачів не так завдяки своїм цілющим властивостям, як через унікальний смак. Оригінальна рецептура напою міститься в секреті, але основні інгредієнти відомі:

1. очищена вода;

2. цукор;

3. фруктоза;

4. кофеїн (у деяких різновидах);

5. вуглекислий газ.

Пропорції цих та інших складових залишаються таємницею. Але факт у тому, що Лікар Пеппер на сучасному ринку, у тому числі в магазині Maudau, представлений у найширшому розмаїтті: зі смаком вишні, малини, полуниці, апельсина, лимона тощо, а також їх поєднань. Doctor Pepper — легенда, яка підкорила не лише американський ринок, а й добре відома у багатьох інших країнах. Бренд розвивається, удосконалює свою продукцію, пропонує покупцям нові смакові варіанти, але при цьому зберігає впізнаваність свого популярного газування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...