• Головна
  • Удар по кредитних боржниках: що буде з простроченими платежами українців
11:30, 21 лютого

Удар по кредитних боржниках: що буде з простроченими платежами українців

Удар по кредитних боржниках: що буде з простроченими платежами українців

Скасування штрафів та пені за простроченими кредитами, яке діє в Україні кілька років, шкодить стійкості банків і фінансовій системі країни загалом. Тому скоро можуть знову посилити санкції за несплату.

Про це повідомила народний депутат, голова підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Ольга Василевська-Смаглюк під час конференції FinYear.

За її словами, у комітеті з питань правової політики вже давно лежить законопроєкт 9424. Згідно з документом, зміни у Цивільний кодекс передбачають повернення штрафів та пені за невчасну сплату за кредитами.

На нардепа, після ухвалення закону про обмеження граничної ставки за мікрокредитами повернення санкцій за неналежне обслуговування кредиту стане другим кроком.

«Документ не популярний для населення, але дуже потрібний для того, щоб підтримати ринок фінкомпаній. Штрафи і пені треба повертати, в іншому випадку це не буде розмова про бізнес і справедливість», — пояснила Василевська-Смаглюк.

Вона зауважила, що відповідні пропозиції направлено у комітет з правової політики вдруге, і висловила сподівання, що вже найближчим часом законопроєкт буде прийнятий.

Нагадаємо, що У період дії в Україні воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його закінчення банк не нараховує штрафи та пені по кредитам у разі прострочення платежів відповідно до норм Закону України "Про споживче кредитування" (розділ IV "Прикінцеві та перехідні положення", п.61).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...