• Головна
  • Польща продовжила тимчасовий захист українців: що передбачає спецзакон
16:30, 20 лютого

Польща продовжила тимчасовий захист українців: що передбачає спецзакон

Польща продовжила тимчасовий захист українців: що передбачає спецзакон

19 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до «Спецзакону про допомогу громадянам України у звʼязку з війною у цій країні». Тепер термін легального перебування українських втікачів від війни продовжено до 30 червня 2024 року.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на офіційний сайт президента Польщі.

Закон ухвалено відповідно до рішення Ради ЄС про продовження тимчасового захисту українців до 4 березня 2025 року. Згідно з чинними положеннями, перебування наших громадян є законним, якщо вони прибули до Польщі в період із 24 лютого 2022 року до 4 березня 2024 року.

Прийняті зміни до спецзакону передбачають, що буде продовжено:

  • легальність перебування на території Польщі тих громадян України, які прибули до країни, рятуючись від війни – тут йдеться про осіб, які отримали номер PESEL зі статусом UKR;
  • термін, протягом якого дозволяється тимчасове використання будівель для колективного проживання громадян України;
  • термін дії національних віз та дозволів на тимчасовий побут, що були видані громадянам України та термін дії яких закінчився після 24 лютого 2022 року.

Також зміни до спецзакону передбачають продовження на 28 місяців (рахуючи від 24 лютого 2022 року) часу, протягом якого громадяни України, які здобули кваліфікацію лікаря, лікаря-стоматолога, медсестри або акушерки за межами Європейського Союзу, можуть отримати дозвіл на професійну діяльність за спрощеною процедурою.

Прийняті зміни також продовжують на ще один рік – до 31 грудня 2024 року – окремі податкові пільги повʼязані з наданням допомоги Україні та її громадянам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...