• Головна
  • "Сьогодні лунав голос Сергія Нігояна": у Дніпрі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні
10:30, 20 лютого

"Сьогодні лунав голос Сергія Нігояна": у Дніпрі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

"Сьогодні лунав голос Сергія Нігояна": у Дніпрі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого ми згадуємо Героїв Небесної Сотні. Це – 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України. До вшанування пам'яті про них долучились у Дніпрі. У церемонії взяли участь представники місцевої влади, військові, правоохоронці, духовенство та небайдужі громадяни.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

У сквері біля ОВА поклали квіти до підніжжя пам'ятної дошки Героям Небесної Сотні. Вшанували їх хвилиною мовчання.

"Сьогодні лунав голос Сергія Нігояна. У запису... Він читав рядки Великого Кобзаря. «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» Мабуть, то був останній вірш, продекламований ним.

На барикадах Майдану, активістом якого був юнак. Бійцем третьої сотні самооборони. Та згодом долучився до Небесної... Мешканець Дніпропетровщини – серед 107 загиблих учасників Революції Гідності. Кожен з них до останнього стояв за Україну. Життя віддав за свободу і право обирати. Їх справу продовжуємо у пеклі передової та тут – у тилу. Проти диктатури, за волю і європейське майбутнє. Не зрадимо. Доземний уклін полеглим Героям!", - заявив очільник Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

Цьогоріч пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом "Вдячні за свободу!". Вже 10 років як змінився хід історії нашої країни. Сьогодні як ніколи ми розуміємо як ціною власного життя Герої виборюють свободу і незалежність нашої країни.

"Важливо не просто вшанувати пам'ять. А вкотре усвідомити, якою ціною дається свобода. Весною 2014-го сотні людей з усієї України, різних за віком і професіями, стали єдиною силою. Силою, яка зламала російський сценарій. Вони обрали не просто боротьбу, а відповідальність за майбутнє своєї країни, за майбутнє наших дітей, за волю, за демократію, за незалежність, яку ми сьогодні захищаємо. Тому сьогодні, вшановуючи пам'ять Небесної Сотні, ми не лише згадуємо минуле. Ми дивимося у майбутнє з твердим переконанням: перемога буде за нами. Бо ми – українці.

Ми розуміємо ціну свободи та незалежності, і саме тому ми ніколи не поступимося. І коли ми говоримо "Слава Україні", "Героям Слава", маємо на увазі не звичні слова. Це наша молитва, наш обов'язок перед пам'яттю тих, хто віддав своє життя за нашу свободу", - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду.
Оголошення
live comments feed...