• Головна
  • Ситуація в Авдіївці: Третя ОШБр проводить рейди, але подекуди ЗСУ відходять на вигідніші позиції
11:30, 15 лютого

Ситуація в Авдіївці: Третя ОШБр проводить рейди, але подекуди ЗСУ відходять на вигідніші позиції

Ситуація в Авдіївці: Третя ОШБр проводить рейди, але подекуди ЗСУ відходять на вигідніші позиції

Ситуація в районі Авдіївки на Донеччині є напруженою, але контрольованою. Після відвідування Сирського вирішено посилити спроможності наших військових. Також передбачені запасні варіанти розвитку подій і ведення бойових дій залежно від динамічної обстановки. Термінову передислокацію на цей напрямок підтвердила Третя окрема штурмова бригада, яка є добровольчим підрозділом у складі ЗСУ.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Ситуація в місті на момент заведення бригади — надзвичайно критична. Бої в Авдіївці в рази пекельніші за найгарячіші битви цієї фази війни, що були в Бахмуті. Адже рф залучає не лише багато м'яса, вона зараз перекинула туди майже всю еліту. Продовжує активну ротацію своїх військ, і перекидає до міста нові сили та засоби.

"Наші бійці демонструють безпрецедентний героїзм. Ми змушені воювати на 360 градусів проти нових, і нових бригад, які заводить противник", — заявив командир 3-ї ОШБр Андрій Білецький.

Ситуація в Авдіївці: Третя ОШБр проводить рейди, але подекуди ЗСУ відходять на вигідніші позиції, фото-1

Окремі батальйони 3-ї ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. За період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам збройних сил росії було завдано критичного ураження.

"Обʼєктивна ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ, і перекидає до міста нові сили та засоби", - розповів Білецький.

ОСУВ "Таврія" повідомили, що наші підрозділи в районі Авдіївки проводять маневр для подекуди відходу на вигідніші позиції, подекуди відбувається відбивання позицій. Постачання до Авдіївки та евакуація звідти ускладнені, тому задіяно запасну логістичну артерію. Кожен український підрозділ знає свій маневр, у кожного є своє завдання.

"Видно загальну картину подій, яка складається. Передбачені запасні варіанти розвитку подій і ведення бойових дій залежно від ситуації, яка є динамічною. Видно, куди ворог хоче зайти. Він хоче пройти західніше від Авдіївського коксохімічного заводу. Там він зустрічає гідний опір", – розповів начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Він розповів, що за минулу ніч – з 18 години вчорашнього дня до 6 години ранку цього дня росіяни втратили особового складу 208 осіб. З них безповоротні втрати росіян з Авдіївського напрямку до решти напрямків операційної зони ОСУВ "Хортиця" становлять 20 до 1.

"Це ще одна красномовне свідчення того, наскільки запеклою є ситуація для ворога саме на Авдіївському напрямку", – розповів Лиховій.

За словами Міка Райана, генерал-майора австралійської армії у відставці, битва за Авдіївку дасть уявлення про те, як новий головнокомандувач ЗСУ Сирський може подолати "розрив між бажаними політичними результатами свого президента і військовими ресурсами України, що зменшуються". І якщо ситуація в Авдіївці покращиться, то становище нашого воєнного командування буде підкріплено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Авдіївці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...