• Головна
  • Посягання на честь та гідність, вимагання грошей: у Дніпрі Telegram-канал погрожує дітям
17:00, 13 лютого

Посягання на честь та гідність, вимагання грошей: у Дніпрі Telegram-канал погрожує дітям

Посягання на честь та гідність, вимагання грошей: у Дніпрі Telegram-канал погрожує дітям

У Дніпрі та Києві з'явилися Telegram-канали з фотографіями дітей, погрозами, образливими коментарями. У них зловмисники також закликають до фізичного й психологічного тиску. До того ж адміністратор одного з каналів пропонує можливість видалення ганебних повідомлень за гроші.

Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Він наголосив, що відповідно до Конвенції про права дитини, Конституції України та ЗУ «Про охорону дитинства», жодна дитина не може бути об'єктом незаконного посягання на її честь та гідність. Усім дітям гарантується недоторканість та захист від усіх форм насильства.

З метою захисту прав дітей він звернувся:

  • до Міносвіти з проханням провести інформаційно-роз'яснювальні кампанії для школярів щодо протидії булінгу та попередження будь-яким проявам насильства;
  • до ГУНП у Дніпропетровській та Київській областях щодо вжиття заходів задля усунення загроз життю та здоров’ю дітей та їхній публічній безпеці.

"Водночас закликаю батьків ставитися свідомо до загроз, що чатують на дітей в Інтернет-просторі. Адже розвиток технологій породжує з-поміж іншого й таке явище, як кібербулінг — цькування, залякування та приниження з використанням цифрових технологій. Кібербулінг трапляється в соцмережах, месенджерах, на різноманітних ігрових та мобільних платформах.

Подвійна його небезпека полягає в тому, що заклики фізичної розправи та образи, які дитина отримує в Інтернеті, можуть стати реальністю. Діти мають знати, як діяти у випадках, коли стали жертвою або свідком кібербулінгу: звернутися за допомогою до дорослих, яким довіряють; зберегти докази (скріншоти переписок, публікацій, фото).

Оскільки кібербулінг є формою насильства, батьки чи інші дорослі повинні повідомити правоохоронні органи. Діти мають почувати себе в безпеці — як в реальному житті, так і на просторах Інтернету", - написав Лубінець.

Зазначимо, що кібербулінг належить до категорії порушень, що призводять до адміністративної відповідальності. За такий вид правопорушення передбачено накладення штрафу у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виконання громадських робіт протягом 20-40 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...