• Головна
  • Наслідки нічної атаки по ТЕС: у Дніпрі евакуюють одну з лікарень та зачиняють школи
10:30, 13 лютого

Наслідки нічної атаки по ТЕС: у Дніпрі евакуюють одну з лікарень та зачиняють школи

Наслідки нічної атаки по ТЕС: у Дніпрі евакуюють одну з лікарень та зачиняють школи

Через нічний обстріл рф у Дніпрі пошкоджено один енергетичний та один інфраструктурний об'єкти. В самому місті водо- та електропостачання уже відновлено. Але через атаку по ТЕС, відсутнє водопостачання у ніжній частині ж/м Придніпровський. Також понад 50 тисяч будинків, це орієнтовно 160 багатоповерхівок, ще без тепла. Над проблемою працюють комунальники. 

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на мера Дніпра Бориса Філатова, заступника ОВА Володимира Орлова та Департамент гуманітарної політики ДМР.

Зараз евакуюють одну з лікарень. Зливають систему опалення та вивозять чималу кількість паліативних хворих.

"Також зачиняють школи. Бо за прогнозами найближчим часом очікується похолодання, а втримати систему не вийде", - написав Філатов.

Як уточнили в Департаменті, перейшли на дистанційне навчання школи Придніпровська: №129, №136, №98. Скорочений день з харчуванням дітей (а завтра вже дистанційно): №11, №27. Будівлі закладів освіти було утеплено, тому зранку температура повітря у школах відповідала санітарним вимогам. 

«Через атаку окупантів, яка була вночі у Дніпрі, у п'яти закладах загальної освіти і в одному дошкільному закладі не стало теплопостачання. Діти переведені зі змішаної на дистанційну форму навчання, це близько 3 000 дітей. Освітній процес у змішаній формі відновлять після того, як у приміщеннях знову буде тепло», – розповіла заступниця начальника управління освіти Світлана Клявченко.

За звітом Міненерго, унаслідок обстрілу ТЕС відключено блоки, на території виникло загоряння. Пожежу вдалося загасити, уточнюється масштаб пошкоджень.  Зазначимо, що пошкоджений об'єкт займається виробництвом та відпуском електричної та теплової енергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...