• Головна
  • Блекаут на Дніпропетровщині: через обстріли знеструмлено насосну станцію, промислові об'єкти, лікарні та домівки
09:30, 12 лютого

Блекаут на Дніпропетровщині: через обстріли знеструмлено насосну станцію, промислові об'єкти, лікарні та домівки

Блекаут на Дніпропетровщині: через обстріли знеструмлено насосну станцію, промислові об'єкти, лікарні та домівки

Вночі окупанти атакували "шахедами" енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини. Внаслідок знеструмлена одна з насосних станцій водоканалу «Дніпро-Західний Донбас».

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук та "Міненерго".

Постраждало обладнання однієї з підстанцій. У Павлоградському та Синельниківському частково знеструмлювались промислові і побутові споживачі. Енергетикам вже вдалося заживити інфраструктуру, триває підключення електроенергії до домівок.

"Ворог продовжує атакувати енергооб’єкти промислової Дніпропетровщини. Уночі внаслідок ворожої дронової атаки відключилась підстанція 330 кВ НЕК «Укренерго» в м. Павлоград Дніпропетровської області. Сталася пожежа, пошкоджено енергетичне обладнання.

При цьому знеструмились понад 53 тисячі побутових споживачів у Павлограді та прилеглих районах, а також промисловість – завод та сім шахт. На момент атаки у шахтах під землею перебували понад 1000 працівників. Людей на поверхню не виводили – шахти та завод було заживлено за резервною схемою.

Пізніше підстанцію заживлено від дизель-генератора. Пожежу ліквідовано, споживачів електроенергії частково заживили. Однак через ненадійність схеми підключення о 8-й ранку споживачі, яких було заживлено, знову знеструмлювалися", - повідомилили в Міненерго.

Наразі у Павлограді та прилеглих територіях без напруги близько 30 тисяч абонентів. Без води - 10 тис. абонентів, це десь 34000 жителів міста Тернівки. Тривають відновлювальні роботи.

"Енергетики та комунальні служби роблять усе можливе, аби якомога швидше все відновити. Впевнений у найскорішому відновленні постачання електроенергії та, відповідно, водопостачання, невдовзі. Зберігайте стійкість та спокій. Підтримуйте одне одного. Все буде добре!", - написав Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...