• Головна
  • У мобільному додатку "Дія" з’явилась мапа укриттів
23:30, 12 лютого

У мобільному додатку "Дія" з’явилась мапа укриттів

У мобільному додатку "Дія" з’явилась мапа укриттів

Сьогодні, 8 лютого, оновили мобільний застосунок "Дія". Тепер з його допомогою можна дізнатися, де знаходиться найближче укриття.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Military Media Center.

В Україні запрацювала оновлена інформаційна система обліку та візуалізації фонду захисних споруд цивільного захисту. Інформація про укриття, їх стан та доступність відтепер і в застосунку "Дія".

У застосунку в сервісі "Незламність" можна знайти інтерактивну мапу з найближчим укриттям і повідомити, якщо воно зачинене, оцінити його, залишити відгук. У "Дії" можна буде дізнатися про: рейтинг укриття, адресу, скільки людей уміщує, доступ до укриття, фото.

Також в застосунсу можна повідомити, якщо найближче укриття зачинене. Інформацію передадуть до органів місцевого самоврядування для прийняття відповідних заходів.
Щоб знайти найближче укриття в Дії треба зробити наступні кліки:

  • відкрийте Дію
  • Незламність
  • Показати найближчі — та надайте доступ до своєї геолокації
    Укриття
  • виберіть потрібне укриття на мапі
  • прокладіть маршрут

А ще в Дії рекомендують застосовувати фільтри, якщо є необхідність вказати необхідні параметри. Наприклад, знайти укриття для людей з інвалідністю.

Обов’язково завантажте мапу вашої області, щоб у разі небезпеки вона була під рукою. Так зможете шукати укриття навіть без доступу до зв’язку чи інтернету.

Оновлення системи реалізовано за ініціативи МВС та ДСНС за підтримки Мінцифри та допомоги міжнародних партнерів – проєкту USAID «Говерла» та Фонду «Східна Європа».

"Ця система, яка інтегрована в «Дію», допомагатиме людям захиститися від загроз воєнного характеру. Ми будемо і надалі розвивати, вдосконалювати її, робити ще зручнішою для наших громадян й органів влади", - розповів т.в.о Голови ДСНС Володимир Демчук під час презентації системи на брифінгу в Мilitary Media Center.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...