• Головна
  • Грошова допомога для ВПО: у Дніпрі повідомили кому продовжать виплати та що для цього робити
14:30, 8 лютого

Грошова допомога для ВПО: у Дніпрі повідомили кому продовжать виплати та що для цього робити

Грошова допомога для ВПО: у Дніпрі повідомили кому продовжать виплати та що для цього робити

Грошову допомогу на проживання всім вимушеним переселенцям, яким вона була призначена до 1 лютого, автоматично продовжено до 1 березня. Після цього більшості категорій припинять виплати.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Ще 6 місяців виплати на проживання отримуватимуть такі категорії ВПО:

  • пенсіонери, у яких на 01 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує 9 444 грн;
  • люди із інвалідністю I чи II групи, діти із інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворі діти;
  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа віком до 23 років, а також батьки-вихователі та прийомні батьки.

Інші категорії ВПО зможуть претендувати на продовження виплат із 1 березня після подачі нової заяви. Умовою для отримання допомоги є матеріальний стан сім’ї. Розмір доходу на особу не повинен перевищувати 9 444 грн.

Також право на подовження виплат мають:

  • Родини ВПО, де є непрацююча особа працездатного віку, яка доглядає за дитиною віком до 14 років, або якщо в сім’ї виховується троє і більше дітей віком до 18 років. І така родина проживає в зоні активних чи можливих бойових дій.
  • Родини з дітьми до 14 років, які проживають в умовно безпечних регіонах України, але у дитсадках та/або у школах, що розташовані на території територіальної громади, на якій проживає така сім’я, відсутні місця у закладі або навчання проводиться онлайн (повністю або частково).
  • Родини, де один із членів сім’ї доглядає за особою з інвалідністю I групи або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, або особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особою, яка досягла 80-річного віку, або за тяжкохворою дитиною.
  • Малолітні діти, які прибули без супроводу батьків.
  • Вагітні жінки (починаючи з 30 тижня вагітності).

«Також умова для отримання допомоги в сім’ях, де є працездатні особи, – їхнє працевлаштування або реєстрація ФОП чи отримання допомоги на здобуття економічної самостійності, отримання ваучера на навчання. А ще наявність у складі сім’ї дітей віком до 14 років.

Допомогу також зможе отримувати родина, в якій непрацююча працездатна особа на дату звернення зареєструвалась у центрі зайнятості як безробітна або як така, що шукає роботу, але ще не працевлаштувалась; сім’ї з дітьми, які навчаються в школі чи виші. Однак, якщо після призначення допомоги на додаткові 6 місяців працездатний непрацюючий член родини, який не доглядає за дітьми чи особами з інвалідністю, не сприятиме своїй зайнятості, то виплату допомоги буде припинено", - пояснила начальниця відділу прийому громадян по Новокодацькому району Правобережного управління соціального захисту населення ДМР Наталія Прокопенко.

За її словами, подавати заяви на отримання згаданої допомоги можна буде в управлінні соціального захисту за місцем мешкання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...