• Головна
  • Користь ранкової зарядки: У Дніпрі розповіли шість причин активно розпочинати свій день
08:30, 6 лютого

Користь ранкової зарядки: У Дніпрі розповіли шість причин активно розпочинати свій день

Користь ранкової зарядки: У Дніпрі розповіли шість причин активно розпочинати свій день

Ще в дитинстві батьки та вчителі часто розповідали про необхідність робити зранку зарядку. Та до їхніх рекомендацій прислухаються не всі. Але варто задуматися про користь нескладних вправ і почати робити їх вже зараз.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ВСП "Верхньодніпровський міжгромадський відділ ДУ "Дніпропетровський ОЦКПХ.

ШІСТЬ ПРИЧИН АКТИВНО РОЗПОЧИНАТИ СВІЙ ДЕНЬ

1. ОТРИМАЄТЕ БІЛЬШЕ БАДЬОРОСТІ

Після ранкової зарядки людський організм "прокидається" значно активніше та швидше. А все тому, що фізичні вправи допомагають активізувати кровообіг. Після цього всі тканини і органи починають насичуватися киснем.

А ще після ранкової зарядки у людини поліпшується самопочуття, відчувається приплив енергії та сил. Мозок також отримує свою дозу кисню, тому швидше включається в роботу.

2. ПРОКРАЩИТЬСЯ ФІЗИЧНА ФОРМА

Якщо регулярно займатися ранковою зарядкою, м'язові тканини значно зміцняться. А ще фізичні вправи вранці позитивно впливають на стан суглобів і хребта. Навіть якщо ви будете обирати просту гімнастику, то зможете значно покращити своє здоров'я та провести профілактику хвороб опорно-рухового апарату.

3. СТИМУЛЯЦІЯ МЕТАБОЛІЗМУ

Поступово людина повернеться до красивої форми тіла і все це - користь ранкової зарядки. Зовсім скоро ви помітите, що з'явилася стрункість, підтягнувся живіт та підкачалися м'язи.

4. ПІДВИЩЕННЯ НАСТРОЮ

Ранкова зарядка може складатися навіть з найпростіших вправ, які допомагають опрацювати суглоби та розігріти м'язи. Не потрібно проводити надмірних фізичних навантажень. Тому ви не будете відчувати болю чи втоми.

Та навіть такі прості вправи здатні посилити вироблення ендорфінів - гормонів радості. Тобто ваш настрій буде покращуватися та залишатиметься таким весь день.

5. ЗМІЦНЕННЯ СИЛИ ВОЛІ

Якщо ви прийняли рішення займатися ранковою зарядкою, доведеться привчити себе вставати на 10-15 хвилин раніше. І тут дуже важливо не піддатися нав'язливим думкам та подолати бажання поспати довше. Так ви натренуєте не лише тіло, але й силу волі. Як стверджує Хел Елрод в своїй книзі "Магія ранку", подолавши кризу 21 дня та дійшовши до 30 днів, ви зможете легко прокидатися та позитивно ставитися до ранкової зарядки.

6. ПОКРАЩЕННЯ ЗДОРОВ'Я ЗАГАЛОМ

Фізичні вправи поліпшують кровоток, а це позитивно впливає практично на весь організм:

  • зміцнюється серцевий м'яз;
  • поліпшується робота дихальної системи;
  • підвищується пружність м'язів;
  • нормалізовується стан судин, підвищується їхня прохідність;
  • вирівнюється постава;
  • підвищується рухомість суглобів;
  • стимулюється робота мозку;
  • підвищується витривалість;
  • нормалізується робота вестибулярного апарату.

Користь ранкової зарядки особливо помітна тим людям, які ведуть сидячий спосіб життя. Для них дуже важливо займатися фізкультурою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...