• Головна
  • У роботі "Дія" стався збій: чи вплинуло це на нацвідбір до "Євробачення-2024" та як відреагували в мережі
10:00, 4 лютого

У роботі "Дія" стався збій: чи вплинуло це на нацвідбір до "Євробачення-2024" та як відреагували в мережі

У роботі "Дія" стався збій: чи вплинуло це на нацвідбір до "Євробачення-2024" та як відреагували в мережі

У роботі застосунку "Дія" стався масштабний збій під час фіналу Національного відбору на "Євробачення-2024", де глядачі мали обирати переможця.

Редакція сайту 056 розкаже як це пояснюють, які результати голосування та як відреагували на це українці. 

Неочікувано у застосунку "Дія", де глядачі мали голосувати за переможця, стався масштабний збій. Користувачі не могли увійти до додатку та обрати свого фаворита.

Про проблемы чимало українців почали повідомляти одразу у коментарях під трансляцією нацвідбору. В офіційному Telegram-каналі "Євробачення Україна" повідомили, що незабаром "Дія" має запрацювати.

"Друзі, "Дія" збільшує потужності, невдовзі усе запрацює! Дякуємо за вашу активність!" - йдеться у повідомленні.

Українці ж, як традиційно, з гумором відреагували на технічні негаразди. Зокрема, користувачі поширили вже чимало мемів про збій у "Дії" під час фіналу нацвідбору.

Мережа вибухнула мемами про збій у роботі "Дія" під час фіналу нацвідбору

В Україні вже стало звичною справою реагувати на труднощі з гумором. Тому реакція українців не змусила себе довго чекати і вони з гумором відреагували на технічні негаразди застосунку. Зокрема, користувачі поширили вже чимало мемів про збій у "Дії" під час фіналу нацвідбору.

У роботі "Дія" стався збій: чи вплинуло це на нацвідбір до "Євробачення-2024" та як відреагували в мережі , фото-1

Для створення мемів по проблемам з застосунком українці провели аналогію з відключенням електроенергії. Данная тема була болючою минулої зими. Користувачі згадали про графіки відключення електроенергії. Відповідно, юзери пропонують голосувати за графіком.

У роботі "Дія" стався збій: чи вплинуло це на нацвідбір до "Євробачення-2024" та як відреагували в мережі , фото-2

Фінал конкурсу вперше показали не у прямому ефірі, а в записі. Організатори нацвідбору прийняли таке рішення у цілях безпеки, адже в країні йде війна і може будь-якої миті початися ракетний обстріл. Весь запис під час трансляції супроводжувала сурдоперекладачка. Її роботу оцінили і деякі навіть зазначили, що саме вона гідна перемогти. Також користувачі мережі зазначили, що саме вона своєю харизмою просто врятувала нацвідбір цього року.

У роботі "Дія" стався збій: чи вплинуло це на нацвідбір до "Євробачення-2024" та як відреагували в мережі , фото-3

Користувачі також пожартували про те, як під час телетрансляції ведучі радили не гаяти часу, а голосувати в "Дії". Тим часом додаток був недоступний.

У роботі "Дія" стався збій: чи вплинуло це на нацвідбір до "Євробачення-2024" та як відреагували в мережі , фото-4

Традиційним став і цей варіант мемів. Деякі користувачі створили жарт у стилі "втрати ворога", де був напис: "Знищено – застосунок "Дія".

У роботі "Дія" стався збій: чи вплинуло це на нацвідбір до "Євробачення-2024" та як відреагували в мережі , фото-5

Які результати відбору на "Євробачення-2024"

У фіналі нацвідбору виступило 11 фіналістів. Саме хтось із них буде представляти Україну у травні в Мальме на "Євробаченні-2024".

Через збій і застосунку "Дія", організатори нацвідбору прийняли рішення перенести фінальну частину, де обирають переможця. Представника від України оголосять вже 4 лютого, орієнтовно о 19:05. Окрім того, також відбудеться повтор трансляції нацвідбору на "Євробачення-2024" на каналі "Суспільне Культура" о 15:15.

"На "Суспільне Культура" о 15:15 розпочинається повтор трансляції фіналу Національного відбору на "Євробачення". Орієнтовно о 19:05 ми йдемо у прямий ефір, закриємо лінії для голосування і оголосимо результати голосування журі і телеглядачів. Ми могли вчинити по-іншому. У "Суспільного" є повне право використовувати лише голосування журі, але ми не хочемо цього робити", - прокоментував ведучий нацвідбору Тімур Мірошніченко. 

Тим часом судді вже віддали свої голоси. Організатори нацвідбору могли б визначити переможця лише за балами журі, однак не стали цього робити. Глядачі ж змогли голосувати після того, як "Дія" запрацювала. 

Що сталося з застосунку "Дія" 

Віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що 4 лютого була рекордна кількість користувачів у "Дії" за всю історію проєкту.

Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, — 15 000 запитів.

Михайло Федоров зазначив, що порівняно з минулим роком було збільшено потужності заастосунку у п'ять разів (а під час відкриття голосування запитів надійшло більше ніж у 20 разів). Саме через це виникла величезна черга.

"Перепрошую за цю ситуацію. Ми зробимо детальний розбір, аналіз та впровадимо організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку.Ми разом пишемо історію найшвидшого та наймасштабнішого розвитку цифрової держави у світі. Пройдемо, пофіксимо, вийдемо на наступний рівень. Ситуація вже стабілізується, а за декілька годин усе запрацює на повну, та всі охочі зараз, уночі й завтра протягом дня зможуть проголосувати. Дякую. Цьогоріч "Дія" дала можливість повболівати за фаворитів на добу довше і створити десятки мемів. Наступного року цього не буде", - резюмував Федоров.

Сьогодні о 9:30 застосунок відновив свою роботу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...