• Головна
  • Коли буде весна та перемога в Україні: бабак Тимко III дав прогноз
17:30, 2 лютого

Коли буде весна та перемога в Україні: бабак Тимко III дав прогноз

Коли буде весна та перемога в Україні: бабак Тимко III дав прогноз

Сьогодні, 2 лютого відзначається День бабака. Тому за традицією, незвичний прогноз настання весни дав пухнастий "метеоролог" з України.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на "Укрінформ".

Степовий бабак Тимко III, який живе на біологічній станції Харківського національного університету ім. В. Каразіна у селищі Гайдарах Зміївського району, не побачив своєї тіні, коли його дістали з його будиночка 2 лютого.

"Тимко каже: досить із нас уже нестабільної весни. Весна може бути тільки українською. Тож чекаємо за шість тижнів нашу українську теплу весну", – оголосила співробітниця університету Надія Токарська.

Коли буде весна та перемога в Україні: бабак Тимко III дав прогноз, фото-1

Вона зазначила, попри те, що Тимко не побачив своєї тіні, весна буде досить нестабільною. Нас очікують температурні коливання. Весна прийде за розкладом, але буде досить прохолодною.

Тимка також попросили зробити "прогноз", що допоможе українцям перемогти. Він побіг до табличок з написами "терпіння" та "час".

Крім того, Тимко III традиційно обрав страву. Йому запропонували три варіанти їжі: борщ із пампушками, вареники з цибулею та сало з чорним хлібом, часником та зеленню. Бабак одразу побіг до сала.

Через повномасштабне вторгнення рф, бабак Тимко III потрапив під окупацію в селі Нестерівка. Восени 2022 населений пункт звільнили, тваринка не постраждала, але почувалась не дуже добре. 

"У тому році, ви бачили, Тимко був худий, майже не спав, ми дуже переживали за нього. Але відгодували. Давали комплексні вітаміни, цільне згущене молоко, апетит покращувався, тож вигляд він має помітно кращий. Цієї зими всі 18 наших бабаків, не лише Тимко, спали", – розповідає науковець Володимир Ронкін.

За бабачими мірками Тимко вже поважного віку – йому 9 років. Загалом у всіх бабаків з біостанції та тварин у дикій природі, за якими спостерігають університетські біологи, минулого року не було потомства. Науковці припускають, що це – наслідки війни.

Цьогоріч науковці сподіваються, що у бабаків буде малеча. З потомства хочуть обрати наступника Тимка III, бо приручення вимагає чимало часу.

Зазначимо, що у 2023 році Тимко прогнозував, що весна настане в середині березня. Майже так і сталося, адже за даними порталу AccuWeаther вперше температура повітря перевищила позначку +10 градусів саме 16 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...