• Головна
  • Колцентри, волонтери та громадські організації: в Україні зросла кількість випадків шахрайства
18:00, 2 лютого

Колцентри, волонтери та громадські організації: в Україні зросла кількість випадків шахрайства

Колцентри, волонтери та громадські організації: в Україні зросла кількість випадків шахрайства

В Україні фіксують значне зростання шахрайства. Зараз їх стало набагато більше, ніж до повномасштабної війни.

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції, начальник Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, стали дуже поширеними фішинг-шахрайства. Є злочини, пов'язані з так званими колцентрами, які досить складні в документуванні. Як правило, колцентри працюють на іноземні держави, і якщо немає потерпілих, то притягнути винних до відповідальності майже неможливо. Частину шахрайських дзвінків поліція фіксує з непідконтрольних територій, з рф.

Розповсюджені шахрайства під виглядом волонтерства й діяльності громадських організацій. Цуцкірідзе у зв'язку із цим згадав справу про дрони, де злочинці ошукали сотні людей, які хотіли допомогти військовим.

"Організатор злочину зараз за кордоном, сподіваюся, що іноземні колеги видадуть нам його, інші учасники шахрайства вже отримали підозру", – сказав представник Нацполіції.

За його словами, за минулий рік повідомили про підозру в шахрайстві майже 5 тис. осіб. На 40% зросла й кількість переданих до суду правопорушень. Цуцкірідзе закликав українців довіряти лише тим волонтерам, які є в реєстрі волонтерів, і не віддавати гроші невідомо кому

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...