• Головна
  • Нічна атака по Україні: куди цілив ворог і скільки "шахедів" знищено в повітрі
10:00, 2 лютого

Нічна атака по Україні: куди цілив ворог і скільки "шахедів" знищено в повітрі

Нічна атака по Україні: куди цілив ворог і скільки "шахедів" знищено в повітрі

У ніч на 2 лютого противник атакував 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Випустив їх з напрямків: Приморсько-Ахтарськ – рф., Чауда – Крим. Удар було спрямовано по об’єктах критичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Бойова робота підрозділів ППО тривала близько шести годин. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 11 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Харківської областей.

П'ять БпЛА влучно знищено в зоні відповідальності Сил оборони півдня України: З на Кіровоградщині та 2 на Херсонщині. На жаль, ворогу вдалось поцілити в інфраструктурний об'єкт Кіровоградської області. Люди не постраждали.

На Харківщині близько 02:30 у Ізюмському районі зафіксоване влучання ворожого БПЛА. Попередньо - без постраждалих.

Також три "шахеди" збили над Дніпропетровщиною, але є влучання в енергооб'єкт.

Нічна атака дронами нічим не відрізнялась від попередніх. Ті ж самі місця пусків. Працювали й інші ворожі цілі. Щонайменше сім ударних безпілотників не досягли заданих пунктів і локаційно втрачені.

"Ще сім ворожих безпілотників можна теж додавати до активу, які не долетіли до своїх цілей і були локаційно втрачені. Тому маємо цифру 18. Прохання не лякатися, хто каже, що мало хтось десь збиває. Вогневими засобами знищено саме 11", – сказав речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Об'єкти критичної інфраструктури залишаються пріоритетом для ворога

"Нічна атака знову була в тих традиціях, які ворог закладає нам за своєю схемою. Робота протиповітряної оборони була дуже потужною і довгою. Це виснаження наших систем. Майже шість годин маневрували безпілотники. Характерною особливістю стало те, що спрямовує ворог і на прифронтові території свої далекобійні баражуючі снаряди", - розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона також пояснила, чому російські "шахеди" тепер більше атакують прифронтові території.

"Очевидно, в них є певний "творчий пошук" нової тактики. Вони виходять з наявних можливостей, які є. Зокрема, наша бойова робота по лівобережній Херсонської області призвела до чергової втрати пункту боєпостачання. У зв'язку з цим бачимо зниження кількості артилерійських обстрілів. Вони вишукують інші способи, якими можна завдати ударів по наших потужностях, зокрема, не військових, а по потужностях регіону", - зазначила речниця.

Гуменюк додала, що попри те, що на півдні України досить помірна зима, ворог не припиняє енергетичного терору. Об'єкти критичної інфраструктури для нього лишаються пріоритетними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...