• Головна
  • У Криму вчора знайшли "прихисток" п'ять ракет: Повітряні Сили ЗСУ прокоментували вибухи на аеродромі "Бельбек"
10:30, 1 лютого

У Криму вчора знайшли "прихисток" п'ять ракет: Повітряні Сили ЗСУ прокоментували вибухи на аеродромі "Бельбек"

У Криму вчора знайшли "прихисток" п'ять ракет: Повітряні Сили ЗСУ прокоментували вибухи на аеродромі "Бельбек"

Вчора, 31 січня, був атакований аеродром "Бельбек" в окупованому Криму. Удар прийшовся по пункту зв'язку. Там виникла сильна пожежа, пошкоджені літаки.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила у ефірі телемарафону, передає редакція сайту 056.

За її словами там "прихисток" знайшли п'ять ракет.

"Окупанти самі це визнали та позначили місця влучань. Ба більше, вони зізналися, що перед атакою не встигли розосередити льотний склад на "Бельбеку". Це підтвердження від командувача Повітряних сил про те, що Крим — це Україна і ми повертаємо своє", — заявила Гуменюк.

Вона зазначила, що скільки б систем ППО росія не стягнула в Крим – кожну знайдемо і з кожною попрацюємо індивідуально.

Вчора Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук натякнув на вдалі результати атаки по військових об’єктах на тимчасово окупованому півострові Крим.

"А ви знали, що у складі Повітряних Сил Збройних Сил України є 204-та Севастопольська бригада тактичної авіації? Так от, її штатне місце базування — аеродром Бельбек! Українські авіатори обов’язково повернуться додому на рідне летовище. А наразі дякую усім, хто долучився до очищення Криму від російської присутності!", - розровів він.

Для встановлення точних наслідків потрібно дочекатися підтвердження розвідки чи супутникових знімків

"російської присутності стає менше в Криму. Це відбувається вже далеко не вперше. Наші пілоти тактичної авіації очищають Крим від росіян крилатими ракетами, які надали партнери і так далі. І вчора був один з таких випадків, аеродром "Бельбек, зокрема", - повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат

Він додав, що вчора були уражені об'єкти на аеродромі "Бельбек", але не назвав, які саме були наслідки ударів.

"Вчора підтвердженням цього було ураження певних об'єктів на півострові. Є різна інформація, навіть з російських джерел. Але все ж таки треба дочекатися і супутникових знімків, і підтвердження нашої розвідки, які саме об'єкти були уражені, які наслідки там є. Ну, і хочеться, щоб більше авіаційної техніки було виведено з ладу", - заявив Ігнат.

Речник додав, що загарбники використовують близько 5 летовищ у Криму для атак України. Ігнат також наголосив, що не коментуватиме заяви росіян про те, що Крим нібито був атакований 24 ракетами.

Зазначимо, що росіяни повідомили про втрати після прильоту по Бельбеку, знищено Су-30, 2 — Су-27, 12 окупантів загинуло, ще 10 поранено.

У Криму вчора знайшли "прихисток" п'ять ракет: Повітряні Сили ЗСУ прокоментували вибухи на аеродромі "Бельбек", фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...