• Головна
  • Одна з країн ЄС пропонує повертати українців додому у «безпечні регіони»
10:30, 31 січня

Одна з країн ЄС пропонує повертати українців додому у «безпечні регіони»

Одна з країн ЄС пропонує повертати українців додому у «безпечні регіони»

У Нідерландах пропонують повертати українців додому, туди, де відносно безпечно. За словами політиків, вони могли б повернутися на захід своєї країни.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Dutchnews.nl.

Депутати партії BBB (Фермерсько-громадянський рух) запропонували таке рішення під час дебатів щодо урядового бюджету для вирішення проблем українців, які отримали тимчасовий прихисток. У Нідерландах захистом користуються близько 100 тисяч таких осіб.

"Ми не можемо прийняти всіх… Захід України здається мені відносно стабільним. Чи могли б там безпечно розміщувати українців?", – запитала депутатка від BBB Мона Кейзер у держсекретаря з притулку та міграції Нідерландів Еріка ван дер Бурга.

Парламентарі від GroenLinks/PvdA розкритикували пропозицію колеги із партії BBB. Вони нагадали, що ракетні обстріли відбуваються і на заході України.

Мона Кейзер також поцікавилася, якою буде позиція уряду, якщо Київ звернеться з проханням відправити до України військовозобов'язаних громадян, які можуть бути призвані до ЗСУ.

За словами депутатки, можливо, сотні тисяч людей, які повинні проходити військову службу, втекли за кордон, а деякі могли опинитися в Нідерландах.

Мона Кейзер запропонувала, щоб громадяни України, які знайшли роботу в Нідерландах, сплачували оренду житла та медичне обслуговування. Хоча майже половина з них уже це роблять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...