• Головна
  • Будівництво метро у Дніпрі: турки зникли з технікою, персоналом і документами
19:25, 29 січня

Будівництво метро у Дніпрі: турки зникли з технікою, персоналом і документами

Будівництво метро у Дніпрі: турки зникли з технікою, персоналом і документами

Турецька компанія Limak, яка будувала метро в Дніпрі, зникла з технікою, персоналом і документами. Щоб вирішити ситуацію з підрядником-втікачем, міська рада Дніпра готує заяву до посольства Туреччини та міжнародних бізнес-спільнот.

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов, передає редакція сайту 056.

За його словами в перші дні повномасштабного вторгнення турецький Limak з'їхав з будмайданчиків – забравши весь персонал, техніку та документи. Відразу після цього міжнародна польська компанія ILF, що здійснює технічний нагляд за будівництвом підземки, зафіксувала всі порушені ними зобовʼязання та надала оцінку залишених ними робіт.

"Історія настільки ж сумна, наскільки й цинічна. Хоча Limak як підрядник мав відповідальність як за контрактом і міжнародним тендером (який, підкреслюю окремо, схвалювали закордонні партнери, а не Місто (!), так і за гарантіями, котрі вони надавали європейським банкам", - написав мер.

Він зауважив, що в Україні такі пригоди з турецькими «партнерами» непоодинокі. І про недоброчесність і відмову знайти бодай якийсь компроміс вже давно поінформовані Кабмін, Торгово-промислова палата та правоохоронці. На черзі відповідні заяви до посольства Туреччини та міжнародних бізнес-спільнот.

"Наше завдання досягти справедливості в офіційній площині. Дати приклад того, що зневага та байдужість врешті зіграє проти тих, хто їх виявляє. Місто ж поки вимушене шукати інші варіанти для підтримки недобудованих Limak тунелів та закінчення робіт у метро – коли для цього буде можливість", - заявив Філатов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...