• Головна
  • Ми знову стоїмо на перепоні історії: у Дніпрі вшанували пам'ять Героїв Крут
13:00, 29 січня

Ми знову стоїмо на перепоні історії: у Дніпрі вшанували пам'ять Героїв Крут

Ми знову стоїмо на перепоні історії: у Дніпрі вшанували пам'ять Героїв Крут

Сьогодні, 29 січня, Україна вшановує пам’ять Героїв Крут. З цього приводу у Дніпрі представники міської та обласної влади, силових структур, молоді поклали квіти до пам’ятника Дмитру Яворницькому.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Битва під Крутами – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії України. Цього дня у 1918 році загін із українських студентів намагався зупинити більшовицький наступ на Київ. Бій тривав кілька годин і завершився великими втратами противника.

Українським бійцям вдалося на кілька днів зупинити просування більшовицьких військ до Києва. Він надав час уряду УНР укласти Берестейський договір з країнами Четверного союзу. УНР була визнана як самостійна держава, а її армія отримала підтримку німецької та австро-угорської армій у боротьбі з більшовиками.

"Ми повинні пам’ятати ці події. Тих молодих курсантів, які загинули під Крутами. Вони виграли для нашої держави найважливіше – час. Нині ці події відгукуються, бо наші війська відбивають навалу росіян у цій Великій війні. Коли студенти не йдуть на навчання, а стають на захист України", — каже студент, представник молодіжної ради Дніпра Сергій Новиков.

Це не просто історична подія, це один із символів нашої нескореності.

"Тоді молоді хлопці, майже діти, стали на захист України. Вони, без сумніву, розуміли, що шансів мало, але їхній дух був незламний. Це - про нас, про Україну, яка завжди готова стояти до останнього. Тепер дивіться на сьогодення. Ситуація змінилася, але суть - ні. Ми знову стоїмо на перепоні історії. Тільки зараз замість більшовиків - російські окупаційні війська.І знову, як і тоді, ми показуємо світу, що українці не здаються ні за яких обставин. Зараз ми пишемо нову сторінку історії. Не просто боремося за нашу землю, ми боремося за право бути собою, за право на нашу унікальну ідентичність, культуру і майбутнє. І ми переможемо", - написав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...