• Головна
  • Нічна атака по Україні: уламки дронів пошкодили навчальний заклад, будинок та агропідприємство
09:05, 29 січня

Нічна атака по Україні: уламки дронів пошкодили навчальний заклад, будинок та агропідприємство

Нічна атака по Україні: уламки дронів пошкодили навчальний заклад, будинок та агропідприємство

У ніч на 29 січня 2024 року ворог атакував 8-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з району Приморсько-Ахтарськ – рф. Також окупанти застосували ракету «Іскандер-М» з Воронезької області -рф та три ЗКР С-300 по Донеччині з тимчасово окупованої території області.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено вісім ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Вісім дронів - це більш-менш стала кількість, яку ворог регулярно запускає, намагаючись тримати в напруженні і виснажуючи системи протиповітряної оборони щоночі, розвідуючи готовність системи ППО, намагаючись прокласти нові маршрути з урахуванням того, як обійти наш захист, зокрема для того, щоб прокладати маршрути майбутніх масованих атак.

"Ніч минула досить неспокійно, як і попередня, тому що ворог не припиняє своєї агресії, не припиняє обстріли. На жаль, продовжує застосування і баражуючих снарядів. Цієї ночі відбулася чергова дронова атака, зокрема і на південні регіони. Ворог спрямував безпілотники маршрутом, який йому більше до вподоби - через тимчасово окуповану Херсонщину і далі, розгалужуючи різними напрямками України.

Ми працювали над Миколаївщиною, там 4 безпілотних літальних апарати типу "шахед" були знищені. На жаль, уламками пошкоджено кілька будівель - адміністративна будівля навчального закладу на Миколаївщині, приватний будинок. Але відбулося це все без пожежі і інформації про постраждалих не надходило. Бойова робота по таких цілях, як бойові ударні дрони, досить складна. Часто уламки можуть завдавати шкоди навіть при результативній роботі засобів ППО", - сказала очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...