• Головна
  • Депутати Новомосковська проголосували за нову назву міста: вона здивувала містян
14:00, 23 січня

Депутати Новомосковська проголосували за нову назву міста: вона здивувала містян

Депутати Новомосковська проголосували за нову назву міста: вона здивувала містян

Сьогодні Новомосковськ на Дніпропетровщині перейменували на Нову Самар. Обрали нову назву депутати з третьої спроби. Визначалися з-поміж двох варіантів: Самар і Нова Самар.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міського голови Новомосковська Сергія Рєзніка.

За назву проголосував 21 депутат з 28-ми. Наступний крок — затвердження назв Верховною Радою.

"На позачерговій сесії міської ради було прийняте рішення про подання на розгляд Верховної Ради України назви Нова Самарь, як нової для нашого міста. Остаточне рішення буде саме за депутатами Верховної Ради", - написав Рєзнік.

Люди запитують, звідки взявся цей варіант, адже його не було на голосуванні, та просять обґрунтувати цю зміну. А деякі зауважують, що варіант нової назви співзвучний із містом Нова Самара в рф.

"Нова Самара – місто в Оренбурзькій області рф... Про яку історичну назву мова? Якщо на те пішло, то і Новомосковськ – теж історична назва. Депутати все вирішили, а жителів міста, які голосували за іншу назву, просто проігнорували. Обурюються всі. Була маса гідних назв. Але іноді замислюєшся, чи є у людей, які ухвалюють такі рішення, елементарна освіта та здоровий глузд", - йдеться в одному із коментарів під дописом мера.

Нагадаємо, що результатами голосування серед мешканців міста найбільшу підтримку отримала назва Новосамарськ (51,43%). Ця назва була подана на розгляд депутатів. Але на думку представників профільного комітету Верховної Ради та УІНП, назва Новосамарськ не відповідає вимогам закону про деколонізацію топонімів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...