• Головна
  • У серцях – Україна, вільна і неподільна: у Дніпрі відзначили День Соборності
11:00, 22 січня

У серцях – Україна, вільна і неподільна: у Дніпрі відзначили День Соборності

У серцях – Україна, вільна і неподільна: у Дніпрі відзначили День Соборності

Сьогодні Україна відзначає День Соборності, присвячений об'єднанню нашої країни, яке відбулося у 1919 році. Дніпро долучилося до свята, і керівництво області та міста, представники правоохоронних структур та місцеві жителі вшанували пам‘ять тих, хто віддав своє життя за єдність та незалежність нашої держави.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Захід пройшов біля пам'ятника Великого Кобзаря. Присутні поклали до його підніжжя квіти і провели хвилину мовчання. Також виступили юні українці в національному вбранні з прапорами нашої країни.

"Люди Дніпропетровщини та Луганщини. Київщини і Закарпаття. Харківщини та Сумщини... Ми – єдині. В якому б регіоні не народилися. Де б не облаштовували свій побут. Бо у серцях – Україна. Вільна і неподільна. Це закріпили 105 років тому, проголосивши Акт злуки наших земель. Доводимо й зараз. На полі бою та у тилу. Даємо відсіч загарбникам. Варварам, які прагнуть нас розділити. Робимо це разом. І ця наша єдність – наша зброя.

З Днем Соборності, мужні та щирі! Ми обов’язково переможемо. А ще збережемо пам'ять. Про кожного, хто за цілісність держави віддав життя", - повідомив очільник Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук наголосив, що українці раз за разом доводять, що воля, єдність народу, спільні ідеали і неподільність - найвищі наші цінності. І ми непохитно їх боронимо від російських окупантів. Захищаючи демократичну, суверенну державу вільних людей.

"Вічна слава і честь всім захисникам і захисницям соборної України. Бережімо рідну країну! І пам'ятаймо, що українці - нація воїнів і вони - непереможні!", - сказав Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду.
Оголошення
live comments feed...