• Головна
  • Україну накриє похолодання: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі
20:00, 19 січня

Україну накриє похолодання: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

Україну накриє похолодання: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

Найближчими днями в Україні похолоднішає. У ніч на цю суботу температура повітря становитиме -2-8 градусів, на крайній півночі місцями до -10 градусів. На півдні та південному сході 0+4 градуси.

Про це повідомляє редакція сайту 056. 

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що завтра вдень у більшості областей України очікується від 3 морозу до 1 тепла, на південному сході буде тепло, на Запоріжжі, Донеччині та Луганщині +2+4 градуси.

У суботу мокрий сніг, місцями з дощем, очікується у центральних областях, на півдні та південному сході.

На півночі, заході України 20-го січня без істотних опадів, а в західних областях навіть ймовірні сонячні прояснення.

У Києві у суботу без опадів, дещо похолоднішає: вночі -4-6 градусів, вдень -1-3 градуси. На дорогах ожеледиця, слизько, обережно! 

У неділю в Україні переважатиме холодна погода, проте серйозних опадів не передбачається. Хіба що на Полтавщині, Дніпропетровщині, Черкащині та у Кропивницькому з районами можливий невеликий сніг.

Прогноз погоди на вихідні у Дніпрі 

У суботу, 20 січня, у Дніпрі протягом усього дня буде хмарна погода. З самого ранку, за прогнозами синоптиків, очікуються опади у вигляді снігу з дощем. Швидкість вітру коливатиметься в межах 3 - 6 метрів за секунду, з можливими поривами до 12 метрів за секунду. Вітер буде південно-західним.

Атмосферний тиск складатиме від 751 до 762 міліметрів ртутного стовпчика. 

Вночі вологість повітря становитиме 89-91%, вранці – 87-89%, протягом дня та ввечері – 79-82%. О 5:00 на термометрах побачимо 0 градусів. Можливий сніг із дощем, який стихне ближче до обіду. О 8:00 та об 11:00 – 1-2 градуси морозу. О 20:00 також на термометрі побачимо “мінус” 2 градуси. А о 23:00 температура знизиться до 3 градусів нижче нуля. Схід сонця очікується о 7:23, а захід — о 16:18. 

Україну накриє похолодання: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі , фото-1

Народний прогноз погоди: Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна – натякала на рясний урожай. До 20-го січня закінчувались морози, хоча попереду ще була майже половина зими.

21 січня хмарна погода протримається у Дніпрі увесь день. Дрібний сніг розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

Україну накриє похолодання: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі , фото-2

Народний прогноз погоди: В народі цей день називали Кумовим – погода зазвичай була холодною й вітряною, тому наші пращури збиралися вдома у своїх кумів, гуляли й розповідали байки. Слідкували цього дня в основному за вітром: якщо дме з півдня – літо буде грозовим, а якщо день видасться ясним, то слід чекати засушливого літа.

Наталка Діденко додала, що підвищення температури повітря очікується з 24-го січня. Наступне похолодання, за попередніми прогнозами, прийде із 28-го січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...