• Головна
  • Аргон розлився на трасу: на Дніпропетровщині перекинувся «ГАЗ» з небезпечним вантажем
22:15, 17 січня

Аргон розлився на трасу: на Дніпропетровщині перекинувся «ГАЗ» з небезпечним вантажем

Аргон розлився на трасу: на Дніпропетровщині перекинувся «ГАЗ» з небезпечним вантажем

Сьогодні о 16:13 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автошляху М-30. Вона сталася поблизу села Кринички Кам’янського району.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

По прибуттю до місця події рятувальники встановили, що водій вантажного автомобіля «ГАЗ» не впорався з керуванням та перекинувся. Внаслідок аварії сталося розгерметизація газу, орієнтовно, аргону. Він розлився на обидві смуги траси на площі 4 кв. м.

Водій після огляду працівниками екстреної медичної допомоги від госпіталізації відмовився.

Співробітники Служби порятунку в засобах індивідуального захисту провели нейтралізацію газу.

До робіт залучено 7 рятувальників та 2 одиниці техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області. Співробітниками Національної поліції проводяться слідчі дії щодо встановлення обставин ДТП.

Чим небезпечний аргон

Аргон — важкий газ, він накопичується у всіляких заглибленнях, витісняючи звідти кисень, тобто може створити атмосферу, непридатну для дихання. Дія аргону на організм людини обумовлена його здатністю заповнювати нижні та середні відділи легень, витісняючи кисень, що призводить до кисневого голодування органів і тканин, а у важких випадках викликає напади задухи та летальний результат від асфіксії (задухи).

Короткочасне вдихання аргону у високій концентрації (понад 15% обсягу) викликає нудоту, блювоту, сухість у носоглотці, очах, запаморочення, втрату свідомості.

При більш тривалій дії аргону в невеликій концентрації виникає сльозотеча, кашель, частішає пульс і серцебиття з одночасним зниженням систолічного (верхнього) артеріального тиску та появою гнітючої болі за грудиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...