• Головна
  • Відключення води й тепла боржникам у Дніпрі: як відбуватиметься та чи можна уникнути
14:30, 16 січня

Відключення води й тепла боржникам у Дніпрі: як відбуватиметься та чи можна уникнути

Відключення води й тепла боржникам у Дніпрі: як відбуватиметься та чи можна уникнути

29 грудня 2023 року Кабмін України скасував мораторій на нарахування та стягнення штрафів, пені. Тепер у Дніпрі підприємства водо-, теплопостачання мають право не лише подавати на злісних неплатників до суду, а й відключати їм послугу.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Раніше боржники посилалися на воєнний стан в країні, на кшталт «можна не платити». Але це не так.

"Із скасуванням мораторію маємо право відключати боржників від водопостачання та водовідведення. Спочатку буде відповідне попередження, в якому запросимо людей прийти й оформити договір на реструктуризацію боргу. Тобто сплачувати його рівними частинами, паралельно оплачуючи й поточні рахунки. Раніше вже мали такі ситуації з відключенням людей від послуги.

За рішенням суду, вони сплачували весь свій борг, судові позови, а ще і за підключення послуги", – розповів представник КП «Дніпроводоканал» Ян Майдан.

За його словами, загальна заборгованість споживачів перед КП «Дніпроводоканал» – 771 млн грн, із них 650 млн грн завинило населення.

"Вкотре закликаємо сплатити борги й більше їх не накопичувати. Оформити договір на реструктуризацію. Передусім це стосується великих боржників, які не сплачують за послугу взагалі, натомість користуються водою та каналізацією. Через несплачені платіжки ми не можемо повною мірою виконувати оновлення, ремонти. Найбільший борг у споживача, який мешкає у квартирі, – 220 тис. грн", - зазначив Майдан.

Як повідомила помічниця директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна, якщо раніше у споживачів була заборгованість більше ніж три місяці, то підприємство мало право подавати на них лише судовий позов. Зараз є право призупиняти послугу з теплопостачання до тих будинків, які мають заборгованість.

"Загальна заборгованість містян перед «Теплоенерго» – 1 млрд 495 млн грн. Зазвичай робимо оголошення на під’їздах, аби люди знали свої борги. Уточнити суму вашої заборгованості можна в абонентському відділі КП «Теплоенерго» за адресою: вул. Королеви Єлизавети II, 15-А. Там також можна оформити договір на реструктуризацію. Якщо боржник продовжуватиме не платити, подаватимемо до суду. Тоді в примусовому судовому порядку буде стягнено не лише суму заборгованості, а й різні штрафи, пеню, інфляційні витрати", – наголосила Сухіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...