• Головна
  • Майно держпідприємства, гараж та частина адмінбудівлі — які об’єкти виставили для приватизації на Дніпропетровщині
Новини компаній
09:00, 16 січня

Майно держпідприємства, гараж та частина адмінбудівлі — які об’єкти виставили для приватизації на Дніпропетровщині

Новини компаній

Ви у пошуку приміщення для власної справи у Дніпропетровській області? Маєте можливість за ринковими цінами приватизувати нерухомість, яку виставляє держава або громада. Це можна зробити через систему онлайн-аукціонів «Прозорро.Продажі». Завдяки приватизації державне чи комунальне майно не простоює і не знецінюється, а використовується раціонально, приносячи дохід у бюджети. А нові власники отримують простір для свого бізнесу.

Ось що в січні пропонує приватизувати регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

У Дніпрі виставили на аукціон єдиний майновий комплекс Дніпропетровського обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології «Дніпрооблагростандарт». Це державне підприємство знаходиться в адміністративному районі міста, на проспекті Сергія Нігояна, 16/5. До складу об’єкта приватизації входять технічне обладнання, меблі та інвентар.

Майно держпідприємства, гараж та частина адмінбудівлі — які об’єкти виставили для приватизації на Дніпропетровщині, фото-1

Основним видом діяльності підприємства є технічні випробування та дослідження, пов’язані з забезпеченням єдності вимірювань і впровадження стандартів в галузі сільськогосподарського виробництва. Стартова вартість лота – 215,4 тисячі гривень. Онлайн-аукціон в системі «Прозорро.Продажі» відбудеться 22 січня, заявки на участь у торгах прийматимуть до 21 січня.

У Синельниківському районі, в смт Петропавлівка, виставили під приватизацію частину адмінбудівлі. Йдеться про приміщення в одноповерховій будівлі ветсанзагону на вулиці Соборна, 38 Г, загальною площею майже 53 квадратні метри. Зведена на початку ХХ століття цегляна будівля потребує ремонту.

Майно держпідприємства, гараж та частина адмінбудівлі — які об’єкти виставили для приватизації на Дніпропетровщині, фото-2

Вартість об’єкта на електронних торгах стартує з 31,7 тисячі гривень. Цінові пропозиції від потенційних власників прийматимуть до 24 січня, а онлайн-аукціон запланований на 25 січня.

У Кривому Розі можна приватизувати гараж на майже 58 квадратних метрів. Він знаходиться у Довгинцівському районі, на вулиці Соборності, 77 А. Електронні торги в системі «Прозорро.Продажі» пройдуть 26 січня. Заявки на участь можна подавати до 25 січня. Стартова вартість — 11,1 тисячі гривень.

Майно держпідприємства, гараж та частина адмінбудівлі — які об’єкти виставили для приватизації на Дніпропетровщині, фото-3

Чому «Прозорро.Продажі»?

Мала приватизація державного та комунального майна проходить виключно через державні е-аукціони «Прозорро.Продажі». Оскільки кошти від продажу об’єктів державної власності надходять у держбюджет, то слугують в тому числі підтримкою для Сил оборони. З вересня 2022 року (моменту відновлення аукціонів з приватизації державного майна) ФДМУ вдалося залучити від продажу об'єктів малої приватизації 4,4 млрд грн.

Користуватися державною електронною торговою системою «Прозорро.Продажі» доволі просто. За допомогою зручної системи фільтрів ви як потенційний покупець можете сформувати власні запити пошуку об’єктів, наприклад, обрати регіон, і знайти об’єкт під свій запит.

За оновленнями на ринку приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...