• Головна
  • Змішували спирт з водою: у Дніпрі виготовляли підробки відомих алкогольних та тютюнових брендів
14:00, 15 січня

Змішували спирт з водою: у Дніпрі виготовляли підробки відомих алкогольних та тютюнових брендів

Змішували спирт з водою: у Дніпрі виготовляли підробки відомих алкогольних та тютюнових брендів

У Дніпрі група осіб організувала три підпільні цехи з виготовлення контрафактних алкогольних напоїв і цигарок без марок акцизного податку. Продукцію маркували етикетками відомих іноземних брендів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Організував діяльність мережі підпільних виробництв алкогольної продукції мешканець Дніпра. Залучив свою дружину, яка займалася усіма фінансовими питаннями, та кількох знайомих. Останні відповідали за виробничі процеси, пакування, збут та доставку сировини в цехи та продукції до місць її продажу.

В орендованих складських приміщеннях на території Дніпра ділки виготовляли фальсифікат, змішуючи спирт з водою. Отриману водно-спиртову суміш за допомогою саморобного автоматизованого устаткування розливали у скляну півлітрову тару. 

Промислова потужність виробництва дозволяла виготовляти понад 55 тис. пляшок лікеро-горілчаної продукції та 50 тис. пачок цигарок щомісячно.

Контрафакт збували оптом та у роздріб по всій території Дніпропетровщини – через орендовані кіоски, магазини та власну мережу кафетеріїв.

Орієнтовний щомісячний прибуток від протиправної діяльності становив понад 6 млн грн.

У ході спецоперації правоохоронцями було проведено 56 санкціонованих обшуків на території міста та області за місцями виробництва, зберігання, збуту фальсифікованої продукції, а також за місцями мешкання та у транспортних засобах фігурантів.

Вилучено з протиправного обігу понад 7 тис літрів спирту та фальсифікованого алкоголю, 4 тис. готової продукції з підробленими марками акцизного податку, понад 8 тис. пачок тютюнових виробів, рулони з етикетками різних брендів, грошові кошти у сумі 130 тис. грн, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, спецобладнання, елітні авто. Вартість вилученого – понад 17 млн грн.

Змішували спирт з водою: у Дніпрі виготовляли підробки відомих алкогольних та тютюнових брендів, фото-1

Наразі вирішується питання про призначення ряду експертиз та накладення арешту на вилучене майно.

За процесуального керівництва Західної окружної прокуратури міста Дніпра припинено діяльність з виготовлення і реалізації контрафактного підакцизного алкоголю та тютюнових виробів відомих марок.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). Встановлюються всі причетні.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими відділення поліції №3 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...