• Головна
  • У Дніпрі запрацює єдиний номер екстреної допомоги "112": чи діятимуть "101", "102", "103" та "104"
10:00, 15 січня

У Дніпрі запрацює єдиний номер екстреної допомоги "112": чи діятимуть "101", "102", "103" та "104"

У Дніпрі запрацює єдиний номер екстреної допомоги "112": чи діятимуть "101", "102", "103" та "104"

Цього року в Україні вдосконалять систему допомоги населенню за єдиним телефонним номером "112", який створює підстави для впровадження в Україні єдиного центру прийняття та обробки екстрених викликів. До 1 травня він запрацює та в місті Дніпро, а також в усьому західному макрорегіоні.

Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко, передає редакція сайту 056.

Зараз Служба "112" працює в центральному макрорегіоні — це місто Київ, Київська, Житомирська, Вінницька, Чернігівська й Черкаська області. Також — у Львові й Львівській області.

До 1 вересня — номер обслуговуватиме увесь схід країни та місто Одесу. А до кінця року плануємо розширення й на всі південні регіони.

«Зазначу, що звичні номери екстрених служб 101, 102, 103, 104 і далі працюють. А робота Служби 112 зараз дає можливість здійснити екстрений виклик і отримати допомогу від кількох чи від усіх служб одразу, зателефонувавши лише за одним номером», — резюмував заступник Міністра.

Наші оператори знають англійську, польську мови, у перспективі — набір фахівців зі знанням румунської та угорської мов. Також є можливість опрацьовувати виклики жестовою мовою в режимі відеодзвінка.

Принцип «єдиного вікна» дозволить забезпечити кращий рівень надання екстреної допомоги та оперативно залучати декілька екстрених служб у разі виникнення невідкладних ситуацій. Він є одним із зобов’язань України у рамках Угоди про асоціацію з ЄС і його норми відповідають директивам Європейського Парламенту та Ради ЄС про запровадження Європейського кодексу електронних комунікацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...