• Головна
  • Ракетна атака по готелю з людьми в Харкові та терор прифронтових населених пунктів: ситуація в регіонах за добу
09:30, 11 січня

Ракетна атака по готелю з людьми в Харкові та терор прифронтових населених пунктів: ситуація в регіонах за добу

Ракетна атака по готелю з людьми в Харкові та терор прифронтових населених пунктів: ситуація в регіонах за добу

Розпочалася шістсот вісімдесят сьома доба широкомасштабної збройної агресії рф проти України. За 10 січня ворог завдав 4 ракетних та 48 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Генштаб ЗСУ та зведення військових адміністрацій.

Харківщина

Війська рф ввечері 10 січня вдарили по Харкову двома ракетами С-300. Влучили по будівлі готелю в Київському районі Одна ворожа ракета влучила в землю біля фасаду будівлі, друга – в дах з подальшим частковим руйнуванням задньої частини готелю.

В готелі перебували 30 людей. Постраждали - 12, дев’ятеро з яких були доправлені до лікарень. Усі постраждалі – цивільні, серед яких є іноземні журналісти.

"росія цілеспрямовано била по готелю – на місці виявлено вирву глибиною 4 метри, також російська ракета зруйнувала ще одну будівлю поруч. Всього дві ракети (попередньо С-300)", – розповів очільник ОВА Олег Синєгубов.

Він уточнив, зараз у медзакладах перебувають двоє людей: 35-річний чоловік у важкому стані та 71-річна жінка у стані середньої важкості.

Запоріжжя

Військовослужбовці рф гатили по 20 населених пунктах Запорізької області - зафіксовано 116 ударів 79 артобстрілів прийшлися по території Новоандріївки, Новоданилівки, Чарівного, Щербаків, Мирного, Роботиного, Лугівського, Кам'янського, П'ятихаток та інших міст і сіл на лінії вогню. 37 ворожих БПЛА атакували Гуляйполе, Новодарівку, Малинівку, Малу Токмачку, Левадне, Полтавку, Роботине та Малі Щербаки. Надійшло 15 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали. 

Миколаївська область

Учора, 10 січня, о 10:00 ворожі обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Також учора, 10 січня, о 22:26 та сьогодні вночі, 11 січня, о 00:30 ворог завдавав артилерійські обстріли по населеному пункту Куцурубської громади. Постраждалих немає. 

Херсонська область

За минулу добу противник здійснив 108 обстрілів, випустивши 482 снаряди з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків та БпЛА. російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію 3 людини дістали поранення. 

Сумська область

Вночі росіяни здійснили 5 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 24 вибухи. Обстрілів зазнали Великописарівська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська громади. Великописарівська громада: здійснено обстріл з АГС (10 вибухів) та артобстріли (4 вибухи). Зноб-Новгородська громада : ворог бив з мінометів (2 вибухи). Середино-Будська громада: зафіксовано 8 вибухів з артилерії. 

Донеччина

За 10 січня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — в Залізному. Загальна кількість жертв росіян на Донеччині подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Читайте також:

Близько опівночі окупанти обстріляли райцентр: ситуація на Дніпропетровщині станом на ранок 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...