• Головна
  • 3,7 млн грн збитків на ремонті їдальні для військових: на Дніпропетровщині викрили злочину організацію
18:00, 8 січня

3,7 млн грн збитків на ремонті їдальні для військових: на Дніпропетровщині викрили злочину організацію

3,7 млн грн збитків на ремонті їдальні для військових: на Дніпропетровщині викрили злочину організацію

На Дніпропетровщині екскерівник будівельної компанії організував схему відмивання державних коштів на будівництві їдальні для військових. З метою особистого збагачення він залучив до протиправної діяльності виконавчого директора та інженера підконтрольної фірми.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Національну поліцію України.

У 2019 році між Міністерством оборони та компанією-підрядником був укладений договір на виконання капітального ремонту їдальні на території військового містечка. Під час проведення робіт фігуранти вносили до офіційної документації завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаного ремонту.

Попередньо встановлено, що у результаті протиправних дій сума завданих бюджету збитків складає 3,7 мільйона гривень.

4 січня правоохоронці провели 7 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів на території міст Запоріжжя, Києва та Броварів. У ході проведених заходів вилучили транспортні засоби, документи, які стосуються ведення господарської діяльності будівельної компанії, комп’ютерну техніку та чорнові записи. Загальна сума вилученого — близько двох мільйонів гривень.

Організатору та двом його спільникам інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 5 ст. 191) та складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Криворізька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...