• Головна
  • Виносять мішками уламки з понівечених квартир: жителі пошкодженого гуртожитку «розгрібають» наслідки шахедної атаки у Дніпрі
17:15, 7 січня

Виносять мішками уламки з понівечених квартир: жителі пошкодженого гуртожитку «розгрібають» наслідки шахедної атаки у Дніпрі

Виносять мішками уламки з понівечених квартир: жителі пошкодженого гуртожитку «розгрібають» наслідки шахедної атаки у Дніпрі

Зимно в коридорах і квартирах, бо немає жодної вцілілої шибки. Підлога всіяна битим склом. Потрощені меблі. Люди, мішками виносять уламки зі своїх осель, передає редакція сайту 056.

Мешканці уражено го ворогом гуртожитку лагодять, що можуть. У цьому дніпровському гуртожитку – понад два десятки родин. Будівлі дісталося найбільше під час вечірньої атаки шахедами.

"Агресор знову наробив лиха. Наразі люди намагаються привести своє житло до ладу. Комунальники вже розчистили прилеглу територію", – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У родини пані Валерії побите житло і автівка. В квартирі немає вікон. Вхідні двері винесло разом зі стінкою.

Жінка каже, врятувало те, що разом з чоловіком і сином-підлітком були в підвалі. Згадує, що в укритті чули потужні вибухи.

"У сина день народження 24 лютого. Свої 14 років у 2022-му він зустрічав під вибухи ворожих ракет. Тоді, вранці, коли почалась ця страшна війна ми були вдома. Потім виїжджали з дитиною. Кілька місяців були у Німеччині. Повернулися додому. І ось…" , – розповіла Валерія.

Андрій разом з молодою дружиною поїхали в гості до друзів. Буквально за півгодини до прильоту. Подзвонили сусіди, сказали про атаку. Чоловік одразу зателефонував до ДСНС і вирушив до своєї квартири.

"Руйнування – в усіх кімнатах без виключення. Жодна не вціліла. Хіба що ялинка. Ну і щось із меблів. Уламки скла навіть у стінах позастрягали, – сказав Андрій. – Скоріше за все, жити тут ми не будемо. Надто сильно понівечена квартира. Навіть стеля просіла. Немає сенсу відновлювати".

Він додав, що відгукнулися допомогти багато людей. Родичі, колеги по роботі, знайомі. Пропонують речі, кошти, тимчасове житло. Родина вже подала необхідні документи і написала заяву про пошкоджене майно.

Пан Іван приїхав допомогти рідним: сину й невістці.

"Діти на роботі були, онук у нас гостював в селі. Подивіться, немає нічого живого всередині. Ось двері намагаємося закрити. Потрошку будемо ремонтувати", – зітхнув пан Іван.

Групою шахедів ворог атакував Дніпро ввечері 6 січня.

В обласному центрі пошкоджені освітній заклад і гуртожиток, багатоповерхівки, приватні будинки та адмінбудівлі. Знищено декілька авто, понад десять – побиті.

На місці працює мобільний пункт прийому звернень. Там поліцейські вже обробили майже півсотні заяв про пошкоджене майно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...