• Головна
  • Вибухи чули в кількох областях: війська рф атакували Україну дронами та ракетами
10:00, 7 січня

Вибухи чули в кількох областях: війська рф атакували Україну дронами та ракетами

Вибухи чули в кількох областях: війська рф атакували Україну дронами та ракетами

Розпочалася шістсот вісімдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Війська рф вночі знову влаштували атаку по українських містах.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Генштаб у ранковому зведенні.

Минулої доби російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу "Shahed-136/131". Протиповітряною обороною України знищено 19 ударних дронів.

У Повітряних силах уточнили, що окупанти атакували 28 ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з району Приморсько-Ахтарськ – рф та трьома зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини.

Основні напрямки удару – південь та схід.

"21 ворожий БпЛА знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи. Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що ввечері 6 січня, в кількох регіонах України пролунала повітряна тривога, російські окупанти атакували Україну "Шахедами". Вибухи лунали в Дніпрі і на Миколаївщині. Зокрема, у Дніпрі безпілотник влетів у будинок. Рятувальники врятували з-під завалів 6 людей, серед яких двоє дітей. Неспокійно було і в Херсоні.

Також війська рф ввечері 6 січня атакували Миколаївську область дронами-камікадзе. Внаслідок атаки спалахнула пожежа. Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що ввечері 6 січня ворожий "Шахед" влучив в рекреаційну зону. Внаслідок цього сталася пожежа на одній із законсервованих баз відпочинку.

Загоряння оперативно ліквідували. Внаслідок атаки ніхто не постраждав.

Сили оборони півдня України зазначають, що цієї ночі у зоні їх відповідальності збили 11 дронів-камікадзе. Атаки та бойова робота тривала близько 6 годин.

У Миколаївській області вночі збили 5 дронів-камікадзе, в Одеській та Дніпропетровській області - по 2, а в Кіровоградській та Вінницькій - по 1.Крім того, ворог запустив три зенітні керовані ракети С-300 з тимчасово окупованих районів Донецької області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...