• Головна
  • Водохреще 2024: скільки можна зберігати воду та коли її потрібно набирати
14:30, 6 січня

Водохреще 2024: скільки можна зберігати воду та коли її потрібно набирати

Водохреще 2024: скільки можна зберігати воду та коли її потрібно набирати

За традицією на Водохреще освячують і набирають освячену воду. Вона довго зберігається і вважається, що зцілює та очищає тіло й душу. Але часто свята вода з Водохреща залишається в надлишку. 

Редакція сайту 056 розкаже скільки може зберігатися свята вода і що робити з освяченою водою торішньою. 

Помічено, що свята вода може зберігатися роками, водночас вона не змінює свого кольору і не набуває будь-якого присмаку та запаху. Віруючі люди пов'язують це з її цілющими властивостями. 

Якщо до чергового Водохреща освячена вода не закінчилася, і водночас не змінила свій колір, смак і прозорість, то її можна просто випити, або ж вмитися нею. Як варіант - потроху додавати у ванну для купання. Зберігати святу воду надто довго не варто, каже церква, інакше це можна порівняти із забуттям святині. 

Чи можна вилити і якщо так, то куди можна вилити святу воду?

Хрещенську воду в жодному разі не можна виливати в каналізацію, каже церква. Якщо потрібно вилити - то тільки в недоторканне місце, тобто в таке, де люди не ходять і тварини не шкодять, наприклад, у річку або під дерево, можна полити квіти в домі, розсаду або грядку. Головне, щоб це було чисте місце

Як набирати воду

З 5 на 6 січня християни набирають воду, яка має особливу властивість, і здатна зцілювати та приносити успіх. Зазвичай набирають її в період з 00:10 до 01:30.

Набирати воду можна як з-під крана, так і з відкритих водойм. А якщо жоден з варіантів не підходить, можна купити її в магазині, після чого освятити в церкві.

Багато набирати не потрібно, достатньо буде навіть одного літра, і рекомендується зберігати її в скляному посуді не більше року. 

Освячення води 

Освятити воду можна як у церкві, так і самостійно в домашніх умовах, просто прочитавши над нею молитву. Однак, варто розуміти, що набрана з крана або водоймища не підходить для того, щоб приймати її, і підійде лише для ранкових вмивань або кроплення вашого будинку.

Щоб посилити цілющі властивості святої води, весь день 5 січня потрібно було дотримуватися посту, а наступного дня випити її на голодний шлунок. При захворюваннях це також допомагає, адже за допомогою води можна полегшити фізичне та духовне самопочуття.

Вода, набрана цього святкового дня, особлива, тому ставитися до неї слід з повагою. Існує кілька простих правил зберігання святої води вдома.

Зберігання свяченої води

Не рекомендується зберігати її в пляшках від інших напоїв, зокрема, якщо вони є пластиковими. Найкраще для цього використовувати скло. Свята вода повинна зберігатися в тихому та затишному місці, де поряд немає жодної техніки.

Християни набирають воду щороку, проте її термін дії може бути набагато тривалішим, у цьому її й особливість.

Водохреща є святинею і ставитися до неї слід з особливою повагою та повагою. Якщо дотримуватися всіх наведених вище рекомендацій щодо зберігання святої води, її чудодійні властивості допомагатимуть вам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду.
Оголошення
live comments feed...