• Головна
  • Виправляють недолік: у Дніпрі ремонтують відділення обласної психіатричної лікарні
16:00, 3 січня

Виправляють недолік: у Дніпрі ремонтують відділення обласної психіатричної лікарні

Виправляють недолік: у Дніпрі ремонтують відділення обласної психіатричної лікарні

У Дніпрі відбудовують відділення обласної психіатричної лікарні. Воно довго потребувало ремонту і отримало зауваження після перевірки, яке надійшло до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на КП «ДБКЛПД» ДОР.

Встановили металопластикові вікна , проводимо заміну електрики , сантехніки, ремонт у палатах. Встановлюємо нові металеві двері з протипожежним захистом. Кладемо плитку на підлогу на першому та другому поверсі відділення. Також капітальний ремонт проводиться в кабінеті психотерапії.

"Адміністрація лікарні та медичний персонал впевнені , що оновлення відділення буде сприяти комфортним умовам перебування пацієнтів, а отже і скорішому їх одужанню.

Висловлюємо велику подяку благодійникам за надані будівельні матеріали та виконання робіт у відділенні. Ця благодійна допомога є особливо цінною в умовах війни", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що в жовтні 2023 року співробітники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму спільно з представниками громадських організацій здійснено відвідування комунального підприємства «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги Дніпропетровської обласної ради».

За результатами відвідування виявлено наступний позитивний досвід організації функціонування лікарні, який може бути поширено:

  • утилізація медичних відходів здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства;
  • лікарня забезпечена достатньою кількістю миючих та дезінфікуючих засобів;
  • на інформаційних стендах викладено інформацію про права і обов’язки пацієнтів, а також актуальні номера телефонів і адреси посадових осіб, до яких вони можуть звернутися у разі порушення їхніх прав.

Разом з тим виявлені недоліки, що призводять до порушення прав пацієнтів:

  • встановлені порушення фіксації тілесних ушкоджень та інформування про такі випадки органів і підрозділів поліції;
  • фізичне обмеження здійснюється на ліжках з панцерною сіткою;
  • приміщення лікарні потребують проведення ремонтних робіт (пошкодженні покриття стелі, стін та підлоги, відлущена фарба);
  • через відсутність опалення та підвищену вологість на стінах утворюється конденсат і пліснява;
  • в частині відділень не дотримуються вимоги мінімальних норм площі на одного пацієнта, також не всі палати забезпечені достатньою кількістю твердого інвентарю, а наявний потребує заміни (застарілий);
  • обробка та заміна м’якого інвентарю не проводиться вчасно;
  • приміщення лікарні лише частково пристосовано для маломобільних груп населення.

"З метою усунення порушення прав людини до компетентних органів Уповноваженим буде скеровано відповідні акти реагування для вжиття заходів щодо поновлення прав засуджених осіб та недопущення їх порушень у подальшому", - зробили висновок на сайті омбудсмену після перевірки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...