• Головна
  • Горять житлові будинки та автівки: Україна під масованим ракетним ударом росії
10:30, 2 січня

Горять житлові будинки та автівки: Україна під масованим ракетним ударом росії

Горять житлові будинки та автівки: Україна під масованим ракетним ударом росії

Триває шістсот сімдесят восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.Уночі російські війська вкотре атакували Україну, застосувавши 35 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Протиповітряна оборона знищила всі «шахеди». Вже уранці ворог вчинив масовану ракетну атаку по Києву та інших регіонах нашої країни. 

Редакція сайту 056 розкаже, які області опинилися під ворожої атакою та які наслідки обстрілу станом на 10 ранку. 

Вранці вівторка, 2 січня, росія масовано атакує українські міста ракетами та безпілотниками. Через обстріл країни-терористки у Києві та області частково зникло світло. Найбільше під удар ворога потрапили Київ та Харків. Багато постраждалих. 

росія атакувала Київ "Кинджалами" - є влучання

росія атакувала столицю аеробалістичними надзвуковими ракетами "Кинджал". За останніми даними місцевої влади, у:

Солом’янському районі, зафіксовано загоряння двох багатоповерхових житлових будинків. 

Деснянському р-ні попередньо є загоряння супермаркету;

Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення;

Голосіївському р-ні падіння решток на відкритій території;

Печерському районі - на дах 9-ти поверхового житлового будинку; на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок;

Оболонському р-ні є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень:

Подільському р-ні загорання на території ринку; пошкоджено газову трубу а також падіння решток на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється.

Шевченківському районі – падіння решток на відкриту територію.

Внаслідок обстрілу станом на 9 ранку відомо про 16 потерпілих. Всі вони - з багатоповерхового будинку в Соломʼянському район.

"Наразі 16 постраждалих у багатоповерховому будинку в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. 15 із них медики госпіталізували", - написав Кличко. 

Внаслідок ракетного удару по Києву у вівторок, 2 січня, загинула жінка. Це постраждала з будинку в Соломʼянському районі столиці.

"Одна постраждала з будинку в Соломʼянському районі, жінка похилого віку, померла в кареті швидкої", - поінформував мер столиці Віталій Кличко. 

За його словами, 27 постраждалих шпиталізували до медзакладу. 

Харків та область: є загиблий та постраждалі

Також в епіцентрі атаки противника опилися Харків та область. За даними місцевої влади, окупанти завдали ракетного удару по центру міста.

"Окупанти завдали як мінімум 4 удари по Харкову. Зокрема, по центральній частині міста. Є пошкодження багатоквартирних житлових будинків, автомобілів. Виникли пожежі", - поінформував очільник ОВА Олег Синєгубов.

Він додав, що росіяни атакували Шевченківський район близько 07:30. 

Станом на 09:08 відомо про одного загиблого та 22 постраждалих, із них - 16 госпіталізовані. Згодом голова ОВА уточнив, що внаслідок ранкового удару окупантів по Харкову 41 постраждалий. 

Щодо ситуації в області, артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Козача Лопань Харківського району; Вовчанськ, Бударки Чугуївського району; Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району. 

Тимчасово знеструмлено внаслідок обстрілів 20612 абонентів у 67 населених пунктах Дергачівської, Золочівської, Липецької, Вовчанської, Великобурлуцької, Куп’янської, Борівської, Ізюмської громад. 

Дніпропетроську область атакували "Шахеди"

В ОВА повідомили, що близько опівночі в області працювала ППО. Командування "Схід" знищили 6 "Шахедів" – у Дніпровському, Синельниківському, Нікопольському та Новомосковському районах.

"На Криворіжжі уламки БпЛА, який збили раніше, пошкодили лінію електропередач. Без світла залишилися кілька сотень родин. Фахівці вже все відновили. По Нікополю окупанти били з важкої артилерії. Загиблих та постраждалих немає", - закликав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...