• Головна
  • Алкогольна розвага чи терористична загроза: історія замінювача в Дніпрі
20:00, 1 січня

Алкогольна розвага чи терористична загроза: історія замінювача в Дніпрі

Алкогольна розвага чи терористична загроза: історія замінювача в Дніпрі

У Дніпрі, як і по всій території України постійно надходять повідомлення про замінування різних об'єктів. Після усіх перевірок з' ясовується, що вони є хибними. За кожним з них стоїть людина, яка має відповідати за свої дії і їх виявляють у ході слідчих дій.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Один з таких випадків виявлення "заміновуча" був у Дніпрі. Так, 18 листопада 2023 року на телефон гарячої лінії «102» з номеру мобільного телефону мешканця міста Дніпро надійшло одразу 18 дзвінків. В деяких з них заявник повідомляв про замінування будівель критичної інфраструктури у місті, а саме: КЗО «Гімназія № 16» ДМР, КЗО «СЗШ № 6» ДМР та мостів через річку Дніпро. При цьому мінер вимагав перевести гроші, після чого він повідомить паролі для розмінування навчальних закладів.

Вжитими заходами встановлено, що вказане повідомлення здійснено громадянином України, мешканцем міста Дніпро, який перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння подібним чином розважався. Надалі зловмисник переховувався, змінюючи місця мешкання.

По даному факту співробітниками ГУНП та СБУ у Дніпропетровській області було встановлено місцепереховування мінера та проведено обшук. За результатом чого виявлено мобільний термінал з якого було здійснено вищезгадані повідомлення.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру і йому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Разом з тим, встановлено, що з початку 2023 навчального року різко збільшилась кількість отриманих анонімних повідомлень з погрозами про підготовку або вчинення злочинів терористичного характеру, ціллю яких стали загальноосвітні навчальні заклади. Подібні повідомлення відволікають сили та засоби правоохоронних органів та органів спеціального призначення. Окрім цього вони сприяють залякуванню населення та поширення панічних настроїв серед мешканців міста Дніпро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...