• Головна
  • 6 загиблих і 28 постраждалих: збільшилася кількість жертв масованої атаки по Дніпру
14:00, 29 грудня 2023 р.

6 загиблих і 28 постраждалих: збільшилася кількість жертв масованої атаки по Дніпру

6 загиблих і 28 постраждалих: збільшилася кількість жертв масованої атаки по Дніпру

Внаслідок теракту російських окупантів у Дніпрі загинули 6 осіб. Ще щонайменше 28 отримали травми різного ступеня важкості.

Про це повідомив очільник ДніпроОВА Сергій Лисак, передає редакція сайту 056.

Через влучання по Дніпру наразі вже 6 загиблих. 28 постраждалих. Серед них – 1,5-річна дитина. Дві жінки, які вважались зниклими, вийшли на зв’язок. Рятувальники завершили пошукову операцію.

Лікар з надання екстреної медичної допомоги Георгій зазначив, що майже всі пацієнти з мінно-вибуховими та осколковими пораненнями кінцівок та тулуба.

Генеральний директор однієї з лікарень Дніпра Сергій Риженко зазначив, що у них перебуває 25-річний поранений внаслідок ракетного удару по торгівельному центру і йому проводять операцію.

За його словами, у пораненого черепно-мозкова гематома, розбита голова, рвані рани тіла, предмет в животі, який пошкодив кишківник, перелом гомілки та інші травми.

"25-річний Олександр ішов до магазину за хлібом та цигарками біля ТЦ, на власні очі побачив страшенний вибух. Через хвилину "швидка" була біля нього, ще встиг сказати: жах, я це бачив. Втратив свідомість", – каже медик.

Зараз його оперують три бригади лікарів – нейрохірурги, хірурги та травматологи.

До іншого медзакладу у Дніпрі доправили 12 поранених, один з них у вкрай важкому стані в реанімації, інші – у стаціонарі. Зараз тривають операції зі стабілізації поранених. Вік травмованих від 25 до 70 років.

"Першого пораненого привезли близько 8-ї ранку. Усі поранені, яких привезли до нашої лікарні, були в стані середньої важкості та один вкрай важкий. Отримали мінно-вибухові травми з уламковими пораненнями верхніх, нижніх кінцівок, тулуба та голови", – повідомив ортопед-травматолог з екстреної медичної допомоги Георгій.

Як повідомив очільник ОВА Сергій Лисак у ефірі "Суспільне. Спротив", 17 поранених лишаються в медзакладах, всі інші – лікуються амбулаторно.

"Троє пацієнтів перебувають у важкому стані. Півторарічна дитина зазнала уламкового поранення обличчя", – зазначив він.

Окрім торгового центру і пологового в місті зруйнований вщент один приватний будинок, пошкоджені 8 адмінбудівель, щонайменше два десятки багатоповерхівок, автівки.

На місці працюють всі служби. Комунальники прибирають уламки, вивозять сміття. Благодійники роздають будматеріали. Проходить реєстрація пошкоджень.

Згідно останньої інформації щодо наслідків масованої ракетної атаки по нашій області. 

18 ракет збили ПвК «Схід» в небі над Дніпропетровщиною.

Дві жінки, які вважались зниклими, вийшли на зв’язок. Рятувальники завершили пошукову операцію. 

Окрім торгового центру і пологового, в місті зруйнований вщент один приватний будинок, пошкоджені 8 адмінбудівель, щонайменше два десятки багатоповерхівок, автівки.

На місці працюють всі служби. Комунальники прибирають уламки, вивозять сміття. Благодійники роздають будматеріали. Проходить реєстрація пошкоджень. 

Є приліт і у Новомосковську. Постраждали дві людини.  Понівечені 13 приватних осель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...