• Головна
  • Вибухи у Дніпрі та області: через ракетну атаку є відключення електроенергії
11:30, 29 грудня 2023 р.

Вибухи у Дніпрі та області: через ракетну атаку є відключення електроенергії

Вибухи у Дніпрі та області: через ракетну атаку є відключення електроенергії

У ніч на 29 грудня та ранок війська рф атакували різні міста України «Кинджалами», балістикою, крилатими ракетами та С-300, дронами та ракетами Х-22, Х-32, Х-101/Х-505. Цілями ворога стала соціальна й критична інфраструктура. На Дніпропетровщині внаслідок масованої ракетної атаки російських терористів знеструмлено 3 300 абонентів. 

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пресслужбу Міненерго України.

Через ворожу атаку є відключення світла також у Київській, Одеській та Харківській областях. В Міненерго України повідомили, що на Дніпропетровщині обстрілом пошкоджено повітряну лінію 150 кВ. Дані уточнюються. Через попередні атаки знеструмлювались 3,3 тисячі абонентів, усіх заживлено.

Фахівці наголошують, що ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована. Застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається.

Ситуація з енергопостачанням в інших регіонах України

  • Київська область

Внаслідок падіння уламків пошкоджено повітряні лінії 10кВ у двох громадах, знеструмлено 843 абоненти.

Також у регіоні невідомі особи перекрили засувку в газовому колодязі. Попередньо відключений від газопостачання 341 споживач.

  • Одеська область

У результаті ранкового обстрілу пошкоджено повітряні лінії 0,6 кВ. Наразі триває огляд мереж.

  • Харківська область

Через нічний і ранковий обстріли є пошкодження мереж у пʼяти громадах області. Протягом доби заживили 21 абонента, водночас знеструмлено 605 точок обліку. Внаслідок бойових дій залишаються без світла 16,6 тисячі споживачів.

Через несправність димоходу стався вихід чадного газу в будинку в Ізюмському районі. Двоє мешканців виявлено з підозрою на отруєння чадним газом, одного з них госпіталізовано до лікарні.

  • Донецька область

Через бойові дії знеструмлено 4 населених пункти (3,3 тисячі абонентів). За добу підключені 43 населених пункти (5,9 тисячі споживачів). Залишаються без напруги 132 населених пункти – близько 126 тисяч точок обліку.

  • Запорізька область

У результаті бойових дій без електроенергії залишається 63 населених пункти – 5,6 тисячі абонентів, через технічні причини відключено 1 населений пункт (16 споживачів).

  • Херсонська область

В обласному центрі підключені 238 споживачів. Залишаються знеструмленими 4,3 тисячі клієнтів. В області заживили 1 населений пункт (1,1 тисячі абонентів). Залишаються без напруги внаслідок бойових дій 45 населених пунктів (близько 26 тисяч точок обліку).

  • Чернігівська область

Внаслідок бойових дій знеструмлено 16 населених пунктів – майже тисяча споживачів, через технічні причини без світла 634 клієнти в 4-х населених пунктах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...